Prof. Dr. Naci Görür korkutan uyarıyı yaptı! Deprem o bölgeye yaklaşıyor: Üst üste gelen depremler sonrası...

Prof. Dr. Naci Görür korkutan uyarıyı yaptı! Deprem o bölgeye yaklaşıyor: Üst üste gelen depremler sonrası...

Deprem bölgesindekiler, dikkat! Adana'ya doğru yaklaşıyor! Naci Görür'den açıklamalar geldi. İşte detaylar...

Kahramanmaraş, Adana ve Malatya gibi deprem bölgelerinde son zamanlarda ardı ardına korkutan depremler meydana gelmektedir. Prof. Dr. Naci Görür, Adana ve çevresinde yaşanan bu depremlerle ilgili önemli bir uyarıda bulundu. Görür, "Bu depremler Savrun Fayı ile ilişkilidir. Tahminime göre, deprem Adana Havzası'na doğru bu bölgeden itibaren ilerlemeye devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Türkiye, 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli büyük bir deprem felaketi yaşadıktan sonra bölgede sismik aktivite devam etmektedir. Adana'da hemen hemen her gün farklı büyüklüklerde depremler meydana gelmektedir. Bu depremler, kentte yaşayan insanları tedirgin etmektedir. Jeolog Prof. Dr. Naci Görür, Twitter hesabından önemli bir uyarıda bulunarak durumu açıkladı.

naci görür deprem

Prof. Dr. Naci Görür, Adana Havzası'na doğru ilerleyeceği tahmin edilen depremle ilgili açıklamalarda bulunmuştur. Son günlerde Göksun, Hacikodal, Kazandere, Topallar gibi bölgelerde yaşanan depremler hakkında takipçilerinden yoğun sorular aldığını belirten Görür, bu bölgede sadece 24 saat içinde 4'ler mertebesinde 3 depremin meydana geldiğini ifade etmiştir. Depremlerin Savrun Fayı ile bağlantılı olduğunu söyleyen Görür, Adana Havzası'na doğru ilerleyeceğini tahmin etmektedir. Benzer bir durumu daha önce Gaziantep/Pazarcık'ta gözlemlediklerini belirten Görür, özellikle yöneticilerin Savrun güzergahında dikkatli olmaları gerektiğini vurgulamıştır. Son olarak, mesajını "Sevgiyle" şeklinde tamamlamıştır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN