Psişik ne demek?

Psişik ne demek?

Antik Yunan döneminden bu yana kullanılan "psişik" sözcüğü, kökenini "psişe" kelimesinden alır. Felsefenin metafizik ve spiritüalizm gibi dallarında önemli bir yer tutan bu kavram, genellikle ruhsal ve ruhla ilgili olan anlamına gelir. Bazı zihinsel güçler de psişik olarak tanımlanmaktadır.

Psişik ne demek? Ruhsal ve zihinsel güç anlamına gelen psişik, özellikle bazı özel eğitimlerden geçmiş ve maneviyatı yüksek olan kişilerde görülen özelliklerdir. Psişik özellikler, ruhsal enerjiyle yönetilir ve bu özelliklerin yoğunluğu ve gücü kişiden kişiye değişiklik gösterir.

PSİŞİK GÜÇ VE ENERJİ NEDİR?

Psişik enerji, aslında ruhsal enerji anlamına gelir. Psişik enerjisi yüksek olan kişiler, başkalarının aklından geçenleri okuyabilir, hissettiklerini anlayabilir, geleceği görebilir, rüyaları yorumlayabilir ve hatta dokunmadan nesnelerin yerini değiştirebilir.

FELSEFE AKIMLARINDA PSİŞİK KAVRAMI

Psişik kavramı, tamamen zihinsel, ruhsal ve soyut olduğu için bazı felsefe akımları tarafından reddedilmiştir. Ateizm, materyalizm ve pozitivizm gibi akımlar, psişik kavramını kabul etmemektedirler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN