Reenkarnasyon ne demek?

Reenkarnasyon ne demek?

Fransızca kökenli bir sözcük olan "reenkarnasyon", orijinal dilinde "reincarnation" olarak bilinir. Bu eski ve mistik kavram, genellikle "ruh göçü" olarak tanımlanır ve bir ruhun farklı bedenlerde yeniden doğması fikrini temsil eder.

Reenkarnasyon ne demek? Reenkarnasyon, bedenin ölümünden sonra ruhun sonsuz bir döngü içinde farklı bedenlerde tekrar doğması anlamına gelir. Bu inanç, dünya hayatının bir anlamda sonsuz olduğu fikrini barındırır. Yapılan araştırmalar, reenkarnasyonun köklerinin eski ve kapsamlı bir inanç sistemi olan panteizme kadar uzandığını göstermektedir.

PANTEİZM VE REENKARNASYON

Panteizm, en kadim dinlerden biri olarak kabul edilir ve bu inanışa göre, canlı ve cansız tüm varlıkların bir ruhu bulunmaktadır. Reenkarnasyon kavramı da bu inanışla paralellik gösterir.

REENKARNASYONDA RUHLARIN DÖRT KATEGORİSİ

Beşeri / İnsani Ruh: Reenkarnasyon inancına göre, insan ruhu en yüksek mertebeye sahiptir. Önceki yaşamlarında iyilik yapan ve barışsever olan ruhlar, insan olarak tekrar dünyaya gelirler.

Cismani Ruh: Bu inanışta en alt kademeyi temsil eden ruh, cismani ruhtur. Önceki yaşamlarında kötülük yapan ruhlar, cansız nesneler olarak doğabilirler; bu bir masa, sandalye ya da başka bir nesne olabilir.

Nebati Ruh: Reenkarnasyon inananlarına göre, ruhlar çiçek ya da ağaç gibi doğa unsurları olarak da doğabilirler.

Hayvani Ruh: Ruhlar, hayvan bedenlerinde de yeniden doğabilirler.

TDK'NIN TANIMIYLA REENKARNASYON

Türk Dil Kurumu'na (TDK) göre, reenkarnasyon, ruhun sonsuza kadar başka bedenlerde yaşamasını ifade eder.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN