Renk körlüğünüz var mı hemen öğrenin! Yüzde 99 doğru sonuç çıkıyor: Siz hangi rengi görüyorsunuz?

Renk körlüğünüz var mı hemen öğrenin! Yüzde 99 doğru sonuç çıkıyor: Siz hangi rengi görüyorsunuz?

Dünyada en yaygın görülen hastalıklardan biri olan renk körlüğü her yaşta görülebilen bir rahatsızlıktır. Bu hastalıkta önemli olan erken teşhisdir. Peki sadece görseller yardımıyla renk körü olup olmadığınızı öğrenmek ister miydiniz? Sizlere göstereceğimiz bu test ile göz rahatsızlıklarınızı öğrenebilirsiniz. Görsellerin arasında saklanmış sayıları görebilecek misin? İşte renk körünü ortaya çıkaran o test...

Bir test ile renk körü olup olmadığınızı öğrenmek ister miydiniz? Birbirinden farklı renklerin yer aldığı bu test ile göz rahatsızlıklarınızı ortaya çıkartın. Yüzde 99 doğru sonuç çıkıyor! Peki görsellerin içine saklanmış sayıları görebilir misin? Tek testte renk körü olup olmadığını öğren!

RENK KÖRLÜĞÜNÜZÜ HEMEN ÖĞRENİN! YÜZDE 99 DOĞRU SONUÇ ÇIKIYOR

Dünyada en yaygın rahatsızlıkların başında gelen renk körlüğü yediden yetmişe görülebilen bir rahatsızlık. Bu rahatsızlığı farklı testler ile tespit edebileceğini biliyor musunuz? "İshihara testi" olarak bilinen renk körlüğü testi ile renk körü olup olmadığınızı kolayca öğrenebilirsiniz.

gffggf-5.jpg

Bazen gördüğünüz renkleri tam olarak algılayamaya biliyorsunuz. Bu aslında renk körlüğün ilk işaretidir. Renk körlüğü için kullanılabilecek en yaygın test ise İshihara Testi denebilir. Yüzde 99 doğru sonuç veriyor. Acaba siz de renk körü olabilir misinizi? Hazırsanız teste geçelim.

GÖRSELLERDE SAKLANMIŞ SAYILARI GÖREBİLDİN Mİ?

Farnsworth-Munsell 100 Hue Testi, daha kapsamlı testler olarak karşımıza çıkıyor. Bu test ile renkleri ayırt etme yeteneğinizi kolay bir şekilde ölçebilirsiniz. Renk tonlaması ile gözün becerilerini ölçen bu test doktorlar tarafından sıklıkla kullanılmakta. Hazırsanız teste geçelim! İşte o renk körlüğü testi...

HANGİ SAYIYI GÖRÜYORSUNUZ?

Resme biraz odaklanarak hangi sayının olduğunu görmeye çalışınız

b1-4.jpg

Doğru Cevap: 45

HANGİ SAYIYI GÖRÜYORSUNUZ?

Bu resimde hangi sayı olduğunu görebiliyor musunuz?

b2-3.jpg

Doğru Cevap: 5

HANGİ SAYIYI GÖRÜYORSUNUZ?

Buradaki sayıyı ayırt edebiliyor musunuz?

b3-3.jpg

Doğru Cevap: 75

HANGİ SAYIYI GÖRÜYORSUNUZ?

Buradaki sayıyı gördünüz mü?

b4-2.jpg

Doğru Cevap: 57

HANGİ SAYIYI GÖRÜYORSUNUZ?

Son olarak bu görseldeki sayılara bakmanızı rica ediyoruz.

b5-1-001.jpg

Doğru Cevap: 29

Verilen tüm görsellerde doğru sayıları gördüyseniz renk körü olduğunuzu söyleyemeyiz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN