Renkli kıyafetleriniz artık solmayacak! Çamaşır makinasına bunu atın kıyafetleriniz anında parlasın!

Renkli kıyafetleriniz artık solmayacak! Çamaşır makinasına bunu atın kıyafetleriniz anında parlasın!

Sadece parlak renkler değil, kıyafetlerde siyah söz konusu olduğunda bile onu korumamız gerekir. Tamamen etkili bazı stratejilerle ve solmuş giysiler için çareler hakkında bazı tavsiyelerle siyah giysilerin rengini nasıl daha canlı tutacağımıza bir göz atalım.

Çamaşır makinesi, evimizde sahip olduğumuz en değerli müttefiklerimizden biridir. Her şeyi tambura koymamızı, yıkamayı etkinleştirmemizi ve kısa sürede temiz giysilere sahip olmamızı sağlar. Ama her zaman bu kadar basit değil . Aslında bazı giysiler vardır ki karıştırılmaması gerekir, bazılarının ise belirli kumaşları ve renkleri vardır.

Bugün özellikle siyahlardan bahsedeceğiz. Çok koyu bir renktir ama canlı tutulması ve solmasına izin verilmemesi gerekir. Durumu çözecek bazı önlemlerle rengi atmış siyah giysilere kolayca dur diyeceğiz.

Sadece siyah giysiler için değil, diğer tüm renkler için de etiketi okuyarak veya büyüklerin değerli tavsiyelerine güvenerek nasıl yıkanacağını bilmek gerekir. Ayrıca modern çamaşır makineleri pamuklu, narin veya yünlüler için uygun program ve kaç derecede yıkanması gerektiğini önererek bu konuda bize yardımcı olmaktadır.

1-016.jpg

SİYAH GİYSİLERİ CANLI TUTMAK İÇİN NE YAPILMALI?

Koyu renkli giysiler için uyulması gereken ilk kural, kuruması için güneşe asmamaktır.
Ayrıca koyu renkli giysiler için özel bir deterjan kullanmak gerekir. Bunu söyledikten sonra, hemen takip etmeniz gereken üç önlem var:

Çamaşırları çamaşır makinesinde ters çevirin: bu şekilde dış kısım diğer kumaşlarla temas etmeyecek ve zarar görmeyecektir.
Tuz ile elde ön yıkama: 2 litre su ve 100 gr tuz ile 30 dakika yeterlidir.
yumuşatıcı yerine sirke kullanın: inatçı lekeleri çıkarmak ve rengi daha iyi sabitlemek için harika bir numaradır.

Yıkama bittiğinde, çamaşırlar doğrudan güneş ışığına maruz kalmaksızın dışarıya asılabilir. Bunlar giysilerin rengini soldurma ve beyaz lekelerin ortaya çıkmasına neden olma gücüne sahiptir. Peki ya zarar çoktan verildiyse?

DURUMU DÜZELTMEK İÇİN BİR ÇARE

Her gün yapmak zorunda olduğunuz binlerce ev işinde, çamaşır makinesini yıkarken bir hata yapıp bazı kazakları mahvedebilir veya koyu renkli giysilerin rengini soldurabilirsiniz. Ancak, giderilebilir. Örneğin, siyahın tekrar parıldaması için çok etkili bir numara, çamaşır makinesine karabiber çayı koymaktır.

Solmuş çamaşırları kurtarmak için bile doğrudan çamaşır makinesinin tamburuna eklemek için sirke veya tuz kullanabilirsiniz.

Alternatif olarak, kaba tuzlu 30 °C'deki suda daha uzun süre bekletilebilirler.

Rengi solmuş giysiler beyazsa, onları su ve karbonata batırmak iyi bir çözümdür. Bu, hem yıkamak hem de yemek pişirmek için değerli bir müttefiktir.

2-015.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN