Resimdeki gizli bardağı 11 saniyede bulabilir misin? Bu resme bakanların sadece yüzde 1'i gizli nesneyi bulabiliyor!

Resimdeki gizli bardağı 11 saniyede bulabilir misin? Bu resme bakanların sadece yüzde 1'i gizli nesneyi bulabiliyor!

Optik illüzyon testleri dikkatinizi ve zekanızı ölçmek ve geliştirmek için iyi birer aracıdır. Bu testimizde sizden resimde gizli olan kadehi bulmanızı isteyeceğiz. Bu teste tabi tutulanların yalnızca yüzde biri gizli nesneyi 11 saniyede bulabildi. Siz onlardan biri misiniz? Hadi hemen teste...

Hepimiz bulmaca çözmekten keyif alırız. Zeka soruları zihin gücümüzü ölçmek için bir meydan okuma, ve bu gücü artırmak için bir spor gibidir.

Zeka bulmacalarını sevenler için yeni bir bulmacayla karşınızdayız. Sizler için hazırlanan bu bulmacada resim içinde bir nesne gizli. Size resmi verilen bu nesneyi büyük resim içinde bulmak sandığınız kadar kolay değil. Teste tabi tutulanlardan sadece yüzde 1'lik bir kesim bulmaları gereken nesneyi verilen zaman içinde bulabiliyor.

Resimli bulmacada saklı olan bardağı bulmak için sanatsal, yaratıcı ve alışılmışın dışında bir düşünme yetisine sahip olmak gerekiyor. Resimdeki bardağı 11 saniye içinde bulmak zorunda olmanız bulmacayı çok daha zorlayıcı hale getiriyor.

Gizli nesneler içeren resimli bulmacaların amacı, beyninizin daha işlevsel çalışmasını sağlamaktır. Bu bulmacayı çözmesi istenen insanların %99'u bulmacadaki gizli nesneyi göremedi.

Bu resimli bulmacada gizli kadehi bulmanız isteniyor. Resimde meyve suyu bardağı çok zekice gizlenmiş durumda. Meyve suyu bardağını 11 saniye içinde görmeniz gerekiyor. Eğer adil bir yarış olmasını ve gerçekçi bir sonuç elde etmeyi istiyorsanız önce cep telefonunuzdan kronometreyi açarak zaman sayacını başlatmak üzere hazır bulundurun. Resme bakmadan önce kronometreyle sayacı başlatıp dikkatle resme bakın. Bakalım kaç saniyede bulacaksınız?

Unutmayın 11 saniyeniz var.

Hazır mısınız?

3...

2...

1...

İşte resimli bulmaca:

kadehi-bul-001.jpg

11...

10...

9...

8...

7...

6...

5...

4...

3...

2...

1...

Eee? Nasıl, bardağı bulabildiniz mi? Kaç saniyede buldunuz? Kolay mıydı? Yoksa bulamadınız mı?

Sonuçları merak ediyorsanız sizi aşağıya alalım:

Sonucu görmeden önce cevabınızdan emin olun.

Hazır mısınız?

3...

2...

1...

İşte bulmacanın cevabı:

kadehi-bul-cozum.jpg

Evet cevap tam da gözünüzün önündeydi. Kaç saniyede buldunuz? Bize yorumlarda yazmayı unutmayın.

Kulağa eğlenceli bir meydan okuma gibi mi geliyor? Öyleyse siz de bu bulmacayı arkadaşlarınıza ve ailenize göndererek onlardan 11 saniye içinde gizli nesneyi bulmalarını isteyin. Bakalım çevrenize göre daha mı dikkatlisiniz yoksa sizden iyileri var mı?


Resimli bulmacadaki gizli nesneyi 11 saniyede bulabildiniz mi?

Gizli nesneyi 11 saniye içinde bulabildiyseniz, olağanüstü derecede yüksek gözlem becerileriniz, örüntüler oluşturmada ve eksik noktaları birleştirme konusunda yüksek bir yeteneğiniz var demektir. Sorunları çözmek için konuya odaklanıp arka plandaki karmaşayı zihninizde devre dışı bırakabilme becerisine sahipsiniz. Bu beceri de çok az insanda bulunuyor. Tebrik ederiz!

Ayrıca resim içinde başka gizli nesneler olduğunu da fark ettiniz mi? Mesela bir dilim peynir, bir somun ekmek... Hadi onları da bulun! Bakalım fark etmediğiniz neler var?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN