Resimdeki Gizli Yüzleri Bulabilir Misin? Tüm Gizli Yüzleri 30 saniyede Tespit Ederek Gözlem Becerilerinizi Test Edin

Resimdeki Gizli Yüzleri Bulabilir Misin? Tüm Gizli Yüzleri 30 saniyede Tespit Ederek Gözlem Becerilerinizi Test Edin

Bu optik illüzyon görüntüsünde tüm gizli yüzleri tespit ederek gözlem becerilerinizi ve görme yeteneğinizi test etmeye çalışın. Tüm gizli yüzleri 30 saniyede bulabilir misin?

Optik bir illüzyon, farklı açılardan bakıldığında farklı görünümleri olan bir nesnenin, çizimin veya resmin akıllara durgunluk veren bir gösterimidir. Fiziksel, fizyolojik ve bilişsel yanılsamalar gibi birçok optik yanılsama türü vardır. Bu optik yanılsamalar, kişilik özelliklerinize biraz ışık tuttukları için psikanaliz alanının da bir parçasıdır. Normal bir insan beyni, her açıdan farklı bir algı oluşturan şeylere veya görüntülere farklı bakabilir. Böyle zekice bir örnek, bir Generalin Ailesinin eski bir görüntüsünde görülebilir.

TÜM GİZLİ YÜZLERİ 30 SANİYEDE BULUN GÖZLEM BECERİLERİNİZİ TEST EDİN

Yukarıdaki görüntü General'in Ailesi illüstrasyonu olarak bilinir ve tüm zamanların en popüler optik illüzyonlarından biri olarak kabul edilir. Bu illüzyon, algılarınızı kurcalayarak beyninizi defalarca kandıran Meksikalı bir sanatçı olan Octavio Ocampo tarafından yaratıldı. Bu görüntüde işin en zor yanı, tüm gizli yüzleri bulmak.

2.jpg

BU OPTİK İLLÜZYONDA KAÇ TANE YÜZ GÖRDÜNÜZ?

Toplamda 6 yüz görebildiyseniz, gözlem becerileriniz “iyi ama sıradan” demektir.

İllüzyonda 7 yüzü tespit edebildiyseniz, "ortalamanın üzerinde" gözlem becerileriniz vardır.

İllüzyonda 8 yüzü bulabildiyseniz, bir insan olarak çok dikkatlisiniz ve kendinizle “gurur” duymalısınız.

Tüm yüzleri, yani toplam 9 yüzü tespit etmeyi başardıysanız, olağanüstü gözlem becerileriniz var demektir.

9 yüzün hepsini görebilenlerin yaratıcı bir insan olduğunu ve aynı zamanda inanılmaz bir sezgiye sahip olduğunu ve bunun “katil bir kombinasyon” olduğunu belirtti.

GİZLİ OLAN YÜZLER NEREDE?

Optik İllüzyon görüntüsüne yakından bakalım ve bu yüzlerin nerede olduğunu tespit edelim.

1-001.jpg

İlk yüz, General'in kendisinin bariz ve büyük yüzüdür.

Generalin yüzünde toplam üç yüz vardır. Birincisi yaşlı adamın yüzü, ikincisi kadının yüzü, üçüncüsü kadının kollarındaki bebeğin yüzü.

Karganın oturduğu yerde dört yüz bulunur.

Ve son yüz, karga ve dört yüzün bulunduğu yerin karşı tarafındadır.

Yukarıdaki resimdeki kırmızı çerçeveye bakarsanız, sağ omzunun üzerinden izleyiciden uzağa bakan, fiyonklu bir şapka ve dantelleri arkasından akan genç bir kız görebilirsiniz.

Optik illüzyonlar her zaman beynimizin nasıl çalıştığına dair büyüleyici bir fikir verir. Belirli renk, ışık ve desen kombinasyonları, beynimizi orada olmayan bir şeyi görsel olarak algılaması için kandırabilir. Söylesene, bu optik illüzyonda kaç tane yüz gördün?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN