Resimdeki karpuzların sayısını 10 saniyede bulabilirsen senden zekisi yok! Sadece yüksek IQ'lu olanlar bulabiliyor!

Resimdeki karpuzların sayısını 10 saniyede bulabilirsen senden zekisi yok! Sadece yüksek IQ'lu olanlar bulabiliyor!

Zeka bulmacası: Sadece bir dahi resimdeki karpuzların sayısını 10 saniyede sayabilir. Yapabilir misin? Zekanızı şimdi test edin.

Zeka oyunları, insan beyninin gri hücrelerini karıncalandırmak amacıyla oluşturulur. Bu aktiviteler beyni uyarır ve beyni keskin tutarak bilişsel yeteneklerin geliştirilmesine yardımcı olur. Zorluk, değişen zorluk seviyelerinde olabilir ve okuyucuların bulmacaları çözmek için mantıksal ve analitik düşünmeyi kullanmaları gerekir.

Bu tür zeka oyunlarını düzenli olarak uygulamak, gözlem becerilerini geliştirmek, hafızayı ve dikkati artırmak için oldukça faydalıdır. İşte netizenlerden resimdeki karpuz sayısını 10 saniye içinde bulmalarını isteyerek dikkatini çeken böyle bir zeka oyunu. Meydan okumaya hazır mısın?

1.jpg

RESİMDE KAÇ TANE KARPUZ VAR?

Yukarıda paylaşılan görselden karpuzların kendine has bir şekilde dizildiğini görebilirsiniz. Bu zeka oyunu, okuyucuları bulmacayı çözerek karpuz sayısını belirlemeye davet ediyor. Bu zeka bulmacasını çözmek için kişinin çok dikkatli olması ve deseni anlaması gerekir.

Bu, orta düzeyde bir meydan okumadır ve yüksek zekaya sahip ve ayrıntılara mükemmel dikkati olan kişiler bu bulmacayı çözmeyi kolay bulacaktır. Yeni başlayanlar biraz daha zamana ihtiyaç duyabilir, ancak pratik yaparak becerilerini geliştirebilirler.

DOĞRU CEVABI BULDUN MU?

Resimdeki karpuz sayısını kaçınız belirlediniz? Acele edin, fazla zaman kalmadı. Resme tekrar bakın, bazı karpuzlar dörtte bir oranında kesilmiş, bazıları ise yarıya bölünmüş gibi görünüyor.

Şimdi resimdeki karpuzların sayısını sayabilecek misiniz bir bakın. Son birkaç saniye kaldı. İlk başta oldukça kafa karıştırıcı, ancak bulmacayı çözebilmeniz için deseni belirlemek için iyi gözlem becerilerine ihtiyacınız var.

ZEKA BULMACASI CEVABI

Kaçınız zaman sınırı içindeki karpuz sayısını saydı? Umarız okuyucularımızın çoğu resimde bulunan karpuz sayısını saymıştır. Bazılarının kaçırması olağan olsa da. Cesaretiniz kırılmasın, pratik yapmaya devam edin ve daha da gelişeceksiniz. Hepiniz çözümü merak ediyor olabilirsiniz, değil mi? Aşağıdaki çözüme göz atın. Aşağıdaki resimde gösterildiği gibi toplam 5 karpuz vardır.

2.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN