Resimdeki müzisyenin gizli enstrümanını bulabilir misin? 11 saniyede bulanların IQ'su en az 160 çıkıyor!

Resimdeki müzisyenin gizli enstrümanını bulabilir misin? 11 saniyede bulanların IQ'su en az 160 çıkıyor!

Optik İllüzyon IQ testi: Yüksek zekaya sahip kişiler, Müzisyenin gizli Enstrümanını eski resim içinde 11 saniyede görebilir. Müzisyenin enstrümanını gördünüz mü?

Fiziksel, fizyolojik ve bilişsel illüzyonlar gibi birçok optik illüzyon türü vardır. Optik yanılsama, bir nesnenin veya çizimin ya da beynin nesneleri algılama biçimine meydan okuyan insanların akıl almaz, son derece büyüleyici, şekil değiştiren bir görüntüsüdür. Normal bir insan beyni, her açıdan farklı bir algı oluşturan şeylere veya görüntülere farklı bakabilir. Dolayısıyla, optik illüzyonlar, şeyleri nasıl algıladığınıza biraz ışık tuttuklarından psikanaliz alanının da bir parçasıdır. Böyle zekice bir örnek, bir müzisyenin çaldığı enstrümanın görüntünün içinde bir yere gizlendiği eski bir resimde görülebilir.

op1.jpg

RESİMDEKİ GİZLİ ENSTRÜMANI BULABİLİR MİSİN?

Yukarıdaki resim, bir müzisyenin gizli bir müzik aletini tanımlamanız gereken zorlu bir yapboz kartıdır. Bu optik illüzyonda, odanın içinde duran ve enstrümanını çalmaya hazır bir Âşık görebilirsiniz. Ancak Müzisyen çaldığı enstrümanı odanın içinde bir yerde kaybetmiştir. Bulmaca, izleyicilere 'Müzisyenin gizli müzik aletini bulun' diye soruyor. Yani, bu optik yanılsamanın daha zor kısmı, müzisyenin enstrümanını tespit etmektir. Görüntü, odanın içine gizlenmiş enstrümanı bulmaya çalışan binlerce yetişkinin başlarını kaşımasına neden oldu.

GİZLİ ENSTRÜMANI GÖRDÜN MÜ?

Müzisyenin çaldığı çalgıyı sadece 11 saniyede tanımanın olağanüstü zekanızın bir göstergesi olabileceği iddia edildi. Çalışmalar, beyninizi zor bulmacalarla ne kadar çok çalıştırırsanız, o kadar akıllı olma eğiliminde olduğunuzu gösteriyor.

Belirli renk, ışık ve desen kombinasyonları, beynimizi orada olmayan bir şeyi görsel olarak algılaması için kandırabilir. Bu nedenle, Optik illüzyonlar her zaman beynimizin nasıl çalıştığına dair büyüleyici bilgiler verir. Öyleyse söyle bize, Müzisyenin bu optik yanılsamanın içine gizlenmiş enstrümanını gördün mü?

OPTİK İLLÜZYON CEVABI

Bu optik yanılsamaya yakından bakın ve odanın içindeki gizli müzik aletini bulmaya çalışın. Müzisyenin arpını bulmak çok zor görünebilir, ancak resmi sağa eğerseniz, duvarın içine gizlenmiş Arp'ı görebileceksiniz. görüntü baş aşağı o zaman yardımcı olabilir. Arp, odanın duvarının üzerinde gizlidir.

op2.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN