Resimdeki tavşanı bulmak için IQ'nuzun en az 160 olması gerekiyor! Sadece üstün zekalı insanlar tavşanı bulabiliyor!

Resimdeki tavşanı bulmak için IQ'nuzun en az 160 olması gerekiyor! Sadece üstün zekalı insanlar tavşanı bulabiliyor!

Optik illüzyon zeka testi: Çiftin orman gezintisi resminin içindeki gizli Tavşanı yalnızca dahi kişiler görebilir. 15 saniyede gizli tavşanı bulabilir misin?

Optik yanılsama, bir nesnenin veya insanların ya da bir şeyi algılama biçimimize meydan okuyan bir çizimin son derece büyüleyici, akıl almaz ve şekil değiştiren bir görüntüsüdür. Fizyolojik, fiziksel ve bilişsel yanılsamalar gibi birçok optik yanılsama türü vardır. Böyle zekice bir örnek, bir Tavşanın resmin herhangi bir yerine gizlendiği bir resimde görülebilir.

1-008.jpg

RESİMDEKİ GİZLİ TAVŞANI BULABİLİR MİSİN?

Yukarıdaki görüntü hem çocuklar hem de yetişkinler için bir zeka oyunu olarak oluşturulmuştur. Bu optik illüzyonda, köpekleriyle ormanda gezintiye çıkan bir çift var. Ormanın içinde pembe bir kelebek, tilki ve baykuş görebilirsiniz. Ancak ormanın içinde bir yerlerde bir Tavşan saklanmaktadır. Bu görüntüdeki gizli tavşanı ancak bir dehanın bulabileceği iddia edildi. Bu optik illüzyon görüntüsü, IQ'nuzu test etmenin başka bir eğlenceli yoludur. Ancak, gerçek bir IQ testi yapmak, IQ seviyenizi öğrenmenin iyi bir yoludur.

SAKLANAN TAVŞANI TESPİT ETTİN Mİ?

Optik illüzyonlar her zaman beynimizin nasıl çalıştığına dair büyüleyici bilgiler verir. Belirli renk, ışık ve desen kombinasyonları, beynimizi orada olmayan bir şeyi görsel olarak algılaması için kandırabilir. O halde bize söyleyin, ormanın içine gizlenmiş Tavşan'ı görebildiniz mi?

ZEKA BULMACASI CEVABI

Bu optik illüzyon görüntüsüne yakından bakın ve ormanın içinde çiftin gezintiye çıktığı gizli Tavşan'ı bulmaya çalışın. Görüntüde takılıp kaldıysanız ve Tavşan'ı bulamıyorsanız, resmin sol alt tarafındaki ağaç kütüğüne bakmayı deneyin. İllüzyonda tavşanı görebildiniz mi yoksa tavşan yeterince iyi mi saklanmıştı?

2-006.jpg

Tavşan ağaç kütükleri arasında saklanıyor. İyi gözlem becerisine ve ortalamanın üzerinde zeka düzeyine sahip kişilerin bu optik illüzyonda saklı Tavşan'ı görebilecekleri iddia edilmiştir. Gizli Tavşan'ı bulmak oldukça zor olduğu için görüntü binlerce yetişkinin kafasını karıştırdı. Birçok araştırma çalışması, beyninizi zor bulmacalarla ne kadar çok çalıştırırsanız, o kadar akıllı olduğunuzu göstermiştir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN