Resimler arasında 6 fark var! 15 saniyede bulmak için yüksek zekalı olmanız gerekiyor! Yapabilir misin?

Resimler arasında  6 fark var! 15 saniyede bulmak için yüksek zekalı olmanız gerekiyor! Yapabilir misin?

Farkı bulun: İki resim arasında 6 fark var ve bunları 15 saniye içinde bulmanız gerekiyor. Şimdi gözlem becerilerinizi test edin.

Farkı bul etkinliği, netizenlerin katılmaktan keyif aldığı en popüler etkinliklerden biridir. İki özdeş resim arasındaki farkı bulmayı içerir. Bu aktivite sadece eğlenceli değil, aynı zamanda gözlem becerilerini ve detaylara dikkati geliştirmeye de yardımcı oluyor. Genellikle bilişsel yetenekleri geliştirmek için bir beyin egzersizi olarak kullanılır. Görüntüler ilk bakışta aynı gibi görünse de aralarında belirli bir zaman dilimi içinde bulunması gereken farklılıklar vardır. İki resim arasındaki farkları bulabilir misin?

1-014.jpg

RESİMLER ARASINDAKİ FARKLARI BULUN

Yukarıda paylaşılan iki görselde aslan, zürafa, zebra, gergedan ve filin görülebildiği bir çöl manzarası tasvir ediliyor. Görseller ilk bakışta aynı gibi görünse de iki görsel arasında 6 fark var ve bunları bulmak için 15 saniyeniz var. Yalnızca en dikkatli kişiler, zaman sınırı içinde iki görüntü arasındaki farkları tespit edebilecektir.

Düzenli olarak bu tür faaliyetlerde bulunmak, yaşlı yetişkinlerde bilişsel gerilemeyi önlemeye de yardımcı olabilir. Ek olarak, bu görev görsel algıyı geliştirebilir ve dikkat süresini uzatabilir, bu da onu her yaştan birey için harika bir egzersiz haline getirir. Ayrıca arkadaşlarınız ve ailenizle vakit geçirmenin eğlenceli ve zorlu bir yolu olabilir. Ne kadar detay odaklısınız? Hadi bulalım.

TÜM FARKLILIKLARI BULDUN MU?

Tüm farklılıkları bulmanın anahtarı, görüntüleri dikkatlice izlemek ve dikkatinizi çeken farklılıkları belirlemektir. Bazı farklılıklar kolayca fark edilirken, diğerlerinin fark edilmesi zor olabilir ve daha dikkatli bakmanızı gerektirebilir. Şimdiye kadar kaç fark gördünüz?

Bu aktivite, bilişsel yetenekleri geliştirmek için faydalı olan eleştirel düşünmeyi uyararak beyin için mükemmel bir egzersiz görevi görür. Ayrıca hafızada tutmayı geliştirebilir ve genel zihinsel çevikliği artırabilir, bu da onu beyin sağlığını korumanın ve bilişsel gerilemeyi önlemenin harika bir yolu haline getirir. İki resim arasındaki farkları buldun mu?

ZEKA BULMACASI CEVABI

Tüm farklılıkları aynı anda tespit etmek mümkün değildir. Şimdiye kadar, meydan okumanın sonuna geldik. Kaçınız zaman sınırı içinde tüm farklılıkları tespit edebildiniz? 6 farkın ne olduğunu merak mı ediyorsunuz? O zaman aşağıdaki çözüme göz atın. İki resim arasındaki farklar şunlardır:

2-006.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN