RTÜK o dizi için harekete geçti! Tepki toplayan o sahne için inceleme başladı...

RTÜK o dizi için harekete geçti! Tepki toplayan o sahne için inceleme başladı...

RTÜK, Dünya Kadınlar Günü öncesinde kadınları hedef alan o dizi için harekete geçti. Tepki toplayan sahne sonrasında dizinin incelemeye alındığı açıklandı.

Senaryosu Uğraş Güneş tarafından yazılan, yönetmen koltuğunda ise Yusuf Pirhasan'ın oturduğu, başrolde ise Ozan Güven, Ekin Koç, Serra Arıtürk, Hande Ataizi, Burak Yörük ve Hüseyin Avni Danyal'ın yer aldığı Kanal D'nin yeni dizisi 'Taş Kağıt Makas' adlı dizinin son bölümünde kadınları hedef alan sahne sosyal medyada tepki topladı. Söz konusu gelişme sonrasında RTÜK resmen harekete geçti.

2020 yılının yaz aylarında kız arkadaşı Deniz Bulutsuz'a şiddet uyguladığı iddiasıyla yargılanan Ozan Güven'in yeni dizisi Taş Kağıt Makas'ın son bölümünde yaşananlar özellikle kadınların tepkisini topladı.

Kore yapımı Remember: War Of The Son'dan uyarlanan dizide, Dünya Kadınlar Günü öncesinde kadınlar aşağılandı. Daha önce kız arkadaşına şiddet uyguladığı iddiasıyla yargılanan Ozan Güven'in başrol oynadığı dizide kadınları hedef alan sahne sonrasında RTÜK resmen harekete geçti.

Dizinin son bölümünde bir kadına "Sokak iti gibi havla" denilirken sosyal medya hesabı aracılığıyla açıklamalarda bulunan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, dizinin incelemeye alındığını açıkladı.

Şahin paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Kadın istismarı içeren ve kadınlarımızı aşağılayan yapımlar merceğimizde. Birçok kez ifade ettiğimiz üzere kadınlar ve çocuklar kırmızı çizgimizdir. Bunun üzerinde hassasiyetle durmaya devam edeceğiz. Tartışmalı sahneler içeren diziye karşı hem vatandaşlarımızın hem de duyarlı STK'larımızın tepkilerini biliyor ve hassasiyetle takip ediyoruz. Yayına başladığı andan itibaren yayın ilkelerini ihlal ettiği değerlendirilen sahnelerin bulunduğu dizi hakkında gerekli incelemeyi başlatmış bulunmaktayız. Hiçbir zaman kadını aşağılayıp meta olarak görülmesine neden olan ve kadın istismarı içeren yapımlara izin vermedik, vermeyeceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur"

İşte Kanal D'nin yeni dizisinde kadınları hedef alan o sahne....

,

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN