Saçınız için lavanta yağı kullanmak için 5 nedeni açıklıyoruz

Saçınız için lavanta yağı kullanmak için 5 nedeni açıklıyoruz

Uçucu yağlar giderek daha popüler ev ilaçlarıdır. Bunlar arasında lavanta yaygın bir uçucu yağ favorisi haline geldi. Peki lavantanın saçımız için faydaları nelerdir? İşte lavanta yağını saçlarınıza kullanmanız için 5 neden...

Lavanta esansiyel yağları, doğrudan lavanta bitkisinden elde edilir. Özel damıtma teknikleri kullanan son ürün, lavantanın yararlı bileşiklerinin yüksek konsantrasyonlu, sağlık yararları ve daha fazlasıyla dolu bir özüdür. Bunlara ağrı kesici, migren giderici, hava tazeleme, temizlik ve hatta saç bakımı avantajları dahildir. Araştırmalar, saçlarınız için lavantanın birçok avantajı olduğunu gösteriyor.

LAVANTA YAĞI SAÇ SAĞLIĞINI NASIL İYİLEŞTİRİR?

basliksiz-12.jpg

1. SAÇ BÜYÜMESİNİ DESTEKLEMEYE YARDIMCI OLUR

Lavanta esansiyel yağı son zamanlarda saç büyümesini uyarmak için dikkat çekti. Bu yağ kendi kendine cilde işleyebildiğinde çok daha etkilidir. Bu çalışmalara göre, lavanta yağı saç dökülmesi gibi sorunlara yardımcı olur.

2. ANTİMİKROBİYALDİR

Lavanta antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Bu, bakteri ve mantarların büyümesini önlemeye yardımcı olduğu anlamına gelir. Saça veya saç derisine uygulandığında, bu yaygın saç veya saç derisi sorunlarını önleyebilir. Özellikle kaşıntılı saç derisini veya kepeklenmeyi ve hatta enfeksiyonları önleyebilir.

3. SAÇ BİTLERİNİ ÖNLEMEYE VEYA ÖLDÜRMEYE YARDIMCI OLABİLİR

2011 yılında yapılan bir araştırmaya göre lavanta esansiyel yağının baş bitlerini önlemeye yardımcı olabileceğini buldu. Baş bitini bile öldürebilir. Çalışma, lavantayı başka bir uçucu yağ olan çay ağacı yağı ile test etti. Daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyulmasına rağmen, lavanta yağı kullanmak bit riskini azaltabilir. Çay ağacı yağı ile birlikte kullanmak daha da başarılı olabilir.

4. CİLT İLTİHABINI FRENLEMEYE YARDIMCI OLABİLİR

Lavanta bazen cilt iltihabı ve yanıkları için evde çare olarak kullanılır. Uçucu yağ formunda kullanılması saç derisi iltihabı ve kuruluğuna iyi gelebilir. 2012 yılında yapılan bir araştırma, lavanta yağının cilt iltihapları ve ülserlerde topikal olarak başarıyla kullanıldığını gördü. Enflamasyonu azalttı ve iyileşme sürecini hızlandırdı.

5. SAKİNLEŞTİRİCİ ETKİSİ VE İLAHİ KOKUSU VARDIR.

Ekstra bir fayda olarak lavanta harika bir kokuya sahiptir. Aroması tam anlamıyla sinir sisteminizi sakinleştirebilir. Bu 2012 deneyinde, insan denekler kokusunu soluduktan sonra daha fazla rahatlama, zevk ve daha iyi ruh halleri yaşadılar.

SAÇLARA LAVANTA YAĞI NASIL KULLANILIR?

lavanta-yagi-saca-nasil-uygulanir-lavanta-yagi-sac-uzatir-mi.webp

1. YAĞI SAÇ DERİNİZE MASAJ YAPIN

Lavanta yağının saç uzatma ve saç derisi faydalarından en iyi şekilde yararlanmak ister misiniz? Seyreltilmiş lavanta yağı ile saç derinize masaj yapın. Lavanta esansiyel yağını jojoba veya hindistancevizi yağı gibi bir taşıyıcı yağ ile seyreltebilirsiniz. Uçucu yağ ile taşıyıcı yağı eşit oranlarda karıştırmalısınız.

Bunu banyo veya duştan sonra yapmak en iyisidir. 5 ila 10 dakika bekletin ve daha sonra durulayın. Maksimum fayda sağlamak istiyorsanız bir gece boyunca saçınızı bir havluya sararak bırakabilirsiniz. Ayrıca lavantanın sakinleştirici ve hoş kokusunun yanı sıra bazı kafa derisi iyileştirici etkilerini de deneyimleyeceksiniz.

2. YAĞI SAÇ ÜRÜNLERİNİZE EKLEYİN

Saç derisine bazı faydalar, saç büyümesi, koku ve sakinleştirici etkiler için saç ürünlerine yağ ekleyin. Örneğin, şampuan, saç kremi veya başka bir ürüne biraz lavanta yağı ekleyebilirsiniz. Güvenli olması için ürüne yalnızca yaklaşık beş damla ekleyin. Ardından, saç ürününü belirtilen şekilde kullanın. Başka bir seçenek: Uygulamadan önce avucunuzdaki bir tutam saç ürününe doğrudan iki ila üç damla ekleyin. Saç ürünlerinizi düzenli olarak kullandığınız sıklıkta kullanın.

3. LAVANTA ESANSİYEL YAĞI SAÇ SERUMU KULLANIN

Saç serumları, belirli saç bakımı faydaları için tasarlanmış ürünlerdir. Buna kıvırcık saçlar, yağlı saçlar, bölünmüş uçlar ve daha fazlası dahildir. Bazı saç serumları, etkileri için lavanta esansiyel yağı içerecek şekilde tasarlanmıştır. Saç derisine bazı faydaları olabilir, ancak saç uzatma faydaları daha az olabilir, ancak saçın kırılmasını da önleyebilirler.

4. HAFTADA BİR KEZ LAVANTA SAÇ MASKESİ DENEYİN

Haftada bir lavanta saç maskesi deneyin. Bu size saç bakımı için lavanta yağının en iyi faydalarını sağlar. Saç serumu gibi, kırılmayı önleme veya nemlendirme gibi faydalar da sağlayabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN