Saçları boyatmadan beyazlardan kurtarmak mümkün! O gıda ile doğal boyaya merhaba deyin

Saçları boyatmadan beyazlardan kurtarmak mümkün! O gıda ile doğal boyaya merhaba deyin

Beyaz saçlar birçok insanın korkulu rüyası haline geliyor. Peki beyaz saçlardan doğal yöntemlerle kurtulmak mümkün mü? Tüm detaylar haberimizde.

Saçlar birçok farklı etken sebebiyle erken yaşlarda bile beyazlayabiliyor. Beyaz saçlardan kimyasal boya kullanmadan kurtulmak mümkün! Peki bu yöntemler neler? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

BEYAZLAMIŞ SAÇLARDAN KURTULMAK MÜMKÜN

Saçlar birçok farklı sebeple beyazlayabiliyor. Saçlar ilk olarak genetik faktörler sebebiyle beyazlıyor. Beyazlayan saçlardan kurtulmak için insanların ilk tercih ettiği yöntem saç boyatmak. Ancak kimyasal ürünlerle boyatılan saçlar da pek sağlıklı olmuyor. Bu sebeple beyaz saçlardan kurtulmak için doğal yöntemler araştırılıyor. 

Beyazlamış Saçlardan Kurtulma Yöntemleri

Beyazlayan saçlarınızı siyaha çevirmek için patates kürü uygulaması yapabilirsiniz. Patates kabuklarının içinde katekolaz isimli bir madde yer alıyor ve bu madde saçlara renk verilmesine yardım ediyor. Soyduğunuz patateslerin kabuklarını bir tencere içinde suyla doldurarak 30 dakika kadar kaynatmanız gerekiyor. Sonrasında suyunu iyice süzerek boş bir sprey şişesi içine koyup soğumaya bırakmanız gerekiyor. Sonrasında temiz olan saçlarınıza sıkarak hafta iki üç kere bu kürü uygulamanız öneriliyor. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN