Saçlarını kimyasal boyalarla boyamak istemeyenler evlerindeki sadece bu 4 malzemeden yararlanıyor! Sizde hemen deneyin!

Saçlarını kimyasal boyalarla boyamak istemeyenler evlerindeki sadece bu 4 malzemeden yararlanıyor! Sizde hemen deneyin!

Genellikle 30' lu yaşlardan sonra çoğu kişide saç beyazlaması meydana geliyor. Oldukça sinir bozucu bu sorundan kurtulmak için birçok kişi saç boyalarına yönelse de bir kısım insan da saç boyalarının tehlikeli olduğuna inanıyor. İşte doğal yolla evde saç boyamak için yararlanabileceğiniz o malzemeler...

Saçınızı boyamak, özellikle geleneksel saç boyalarını kullanırken çok çaba gerektirir. Saç derinize kimyasal filtreli saç boyası kullanmak yerine, gri saç köklerini örtmek ve saçınızı siyah tutmak için doğal yollar kullanmalısınız. Yaşlandıkça, vücuttaki ve saç derisindeki melanin azalır ve bu aslında saç renginden sorumlu doğal pigmentasyondur. En kötü yanı, 30 yaşından sonra saçınızın beyazlaması yüzde 10'dan yüzde 30'a çıkıyor.

karabiberin-faydalari-nelerdir-50f9.webp

KARABİBER

Karabiber, saçınızı kolayca koyulaştırmaya yardımcı olabilecek doğal pigmentasyon içerir. Karabiber kullanmak sadece gri saçları koyulaştırmakla kalmaz, aynı zamanda onları doğal olarak yumuşatır, yumuşak, nemli ve esnek saçlara sahip olmanızı sağlar. 2 gram karabiber alın ve bir macun yapmak için karıştırın. Şimdi üzerine bir bardak yoğurt ekleyin ve ardından köklere uygulayın. Bir saat bekletin ve ardından soğuk suyla yıkayın. Bu maskeyi uygularken gözlerinizi ovuşturmayın, tahrişe neden olabilir.

1200x627-elma-sirkesi-nasil-yapilir-evde-elma-sirkesi-tarifi-1594280303401.jpg

ELMA SİRKESİ

Elma sirkesinde bulunan esansiyel enzimler nedeniyle saç köklerinizdeki melanini korumaya yardımcı olabilir, böylece saçların beyazlamasını önler. Elma sirkesi kullanmak saç derinizi nemli ve nemli tutmanıza yardımcı olur. Bir bardak elma sirkesini alın ve üzerine iki bardak su ekleyin. Bu solüsyonu saçınıza dökün ve yarım saat bekletin. Daha sonra soğuk su ile yıkayınız.

t25-faydalarini-bilseniz-kabu-616.webp

PATATES KABUĞU

Patates kabuğunun, boya kullanmadan gri saçları kapatmaya yardımcı olabilecek mükemmel bir bileşen olduğunu biliyor muydunuz? Patates kabuğu, renklendirici olarak işlev gören iyi miktarda nişasta içerir, böylece saçların beyazlamasını yavaşlatır ve saç köklerinizi kolayca koyulaştırır. Birkaç patatesi soyun ve cildi toplayın. Şimdi iki bardak su alın ve bir bardak patates kabuğunu kaynatın. Bir süre kaynamaya bırakın ve seçtiğiniz birkaç damla esansiyel yağı ekleyin. Şimdi sıvıyı saça dökün ve her bir saç telini doyurun. Su ile durulayın.

kaynatilmis-sogan-suyunun-faydalari-nelerdir-sogan-suyu-iltihap-sokturur-mu-1660805230-1871.webp

SOĞAN SUYU

Soğanda bulunan zengin enzim katalaz içeriği nedeniyle saçların boyanmasına yardımcı olabilir. Soğan suyunun kafa derisine düzenli olarak uygulanması saç köklerini koyulaştırmaya yardımcı olabilir, böylece saçların beyazlamasını önler. Biraz soğan suyu alın ve bununla saç köklerinize masaj yapın. 40 dakika bekletin ve soğuk suyla yıkayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN