Saçlarınızı Ve Cildinizi Bahara Hazırlayın! İşte Hindistan Cevizi Yağının Mucizevi Etkileri

Saçlarınızı Ve Cildinizi Bahara Hazırlayın! İşte Hindistan Cevizi Yağının Mucizevi Etkileri

Doğanın gücüne inanıp, doğanın gücünden yararlanmak isteyenler bu haberimiz size göre. Hindistan cevizi yağı nedir? Faydaları nelerdir? Cildine ve saçlarına önem verenlerin bütün soruların cevabını bulacağı haberimizi sizler için paylaştık.

Hindistan cevizi yağı; antik çağlardan beri Asya'da imal edilmiştir. Minik minik dilimlenen ve rendelenen Hindistan cevizleri, özellikle kek, tatlı ve şekerlemelerin yapımında kullanılmak üzere ihraç edilmektedir. Sert kabuklu meyvelerinin hem içindeki yoğun özsu hem de kabuklarının altındaki sert kısmı gıda olarak tüketilir. Bu ağaçlar 100 yıl kadar yaşayabilir ve boyları da 25 metreye kadar ulaşabilir. Hindistan cevizi yağı ise en doğal haliyle soğuk sıkım yoluyla elde edilir. Hiçbir kimyasal işleme maruz kalmadan, en yüksek fayda düzeyiyle elde edilen bu yağ kozmetik ve sağlıktan gıda ürünlerine kadar birçok yerde kullanılabilir. Bu yağın birçok farklı kullanım alanı ve faydası bulunmaktadır.

yahh.jpg

Hindistan cevizi yağı saç bakımı, kozmetik, renklendirici yapımı, deterjan kokusu, gıda ve emülgatör olarak kullanılır. Hindistan cevizi yağı saç bakım ürünlerinde de yaygın olarak kullanılır. Hindistan cevizi yağı, nasıl saklandığına göre görünüm değiştirebilir. 24 °C'nin üzerindeki sıcaklıklarda saklandığında, Hindistan cevizi yağı berrak bir sıvı olarak görünür. Daha soğuk ortamlarda ise hindistan cevizi yağı katı ve beyaz olarak görünür. Şimdi ise hindistan cevizi yağı nelere iyi geliyor bunu öğrenelim...

Yağ yakmaya yardım eder

Antimikrobiyal özelliğe sahiptir.

Tokluk hissi vererek sağlıklı kiloda kalmanı sağlar.

Göbek bölgesi yağlarını azaltmaya yardımcı olur.

Cildi besler.

Özellikle makyaj çıkarmak kullanabilirsiniz.

Tek başına harika bir nemlendiricidir.

Saçları derinlemesine nemlendirir.

Elektriklenmeyi ve saçtaki kabarıklığı önler.

Saç derisindeki kaşıntıyı giderir.

Saçları yumuşatır ve pürüzsüz bir görünüme ulaşmasına yardımcı olur.

fayda.jpg

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞININ SAÇLARDA KULLLANIMI

Hindistan cevizi yağı yıllardan beri saçlarda kullanılan bir bitki özüdür. İçerisinde bulunan trigliserid ve yağ asitleri, saç köklerinin beslenmesine yardımcı olur. Bu sayede saçlarda dökülme ve kırılma en düşük seviyeye iner. Katı formda olan Hindistan cevizi yağı oda sıcaklığından daha sıcak bir ortamda sıvılaşır. Sıvı formdaki Hindistan cevizi yağını saç diplerinize masaj yaparak yedirebileceğiniz gibi, yalnızca saç uçlarınıza da sürüp bekletebilirsiniz. Yağı uyguladıktan sonra saçınıza bir bone geçirerek beklerseniz daha etkili bir sonuç alabilirsiniz.

cilkkk.jpg

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞININ CİLTTE KULLANIMI

Hindistan cevizi yağındaki orta zincirli yağ asitleri, zararlı mikroorganizmalara karşı korunmaya yardımcı olabilecek antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Bu özellikle cilt sağlığı için önemlidir. Akne, selülit, başta olmak üzere birçok cilt enfeksiyonu bakteri veya mantarlara faydalıdır. Selülit tedavisinde kullanabileceğiniz yağı aynı zamanda vücudunuzu nemlendirmek için doğal nemlendirici olarak da kullanabilirsiniz. Hindistan cevizi yağını vücudunuzda ya da cildinizde de nemlendirici olarak kullanmak için katı halde olanlarını ve soğuk baskıyı tercih etmelisiniz.

ÖNEMLİ NOT: Büyük cilt sorunlarınızda lütfen doktorunuza danışınız. Yağı kullanmadan önce bileğinizin ufak bir kısmına sürüp, yarım saat kadar bekleyin. Böylece vücudunuzun yağa alerjik tepki verip vermediğini öğrenebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN