Sadece en zekiler onu görebiliyor: Güllerin arasında gizli duran minik kalbi bulabilir misiniz?

Sadece en zekiler onu görebiliyor: Güllerin arasında gizli duran minik kalbi bulabilir misiniz?

Yeni bir resimli bulmacayla yine buradayız. Resimli bulmacalarda gizli nesneyi bulmak hem yorucu hem de keyifli bir iş. Ancak bu seferki bulmacamız sizi öncekilerden daha çok zorlayabilir, 'uyarmadı' demeyin. Hadi şimdi bulmacamıza bakalım; eminim bunu da yapacaksınız...

Karmaşık resimlerin içinde gizli bir nesneyi bulmak her yiğidin harcı değil. Bu konuda gözle görülür bir beceriye sahipseniz, gerçekten özel biri olduğunuzu bilmelisiniz.

Yeni bulmacamızda bu sefer sizi güllerle karşılıyoruz. Macar sanatçı Gergely Dudás'ın çizdiği bu resimde güllerin içinde gezinen sevimli kirpilerin arasında aramanızı istediğimiz şey ise minik bir kalp şekli. Evet ilk ipucunu aldınız bile. Bu kalp şekli oldukça küçük bir şekil. Ayrıca hayır, resme ilk baktığınızda gözünüze çarpan en üstteki kirpinin elleriyle oluşturduğu kırık kalp şekli de değil. Bulmacamız sizden çok daha küçük ve tartışmasız olarak belirgin bir kalp şekli bulmanızı istiyor.

GİZLİ KALBİ BULUN

İnsanların sadece yüzde biri bu kalp şeklini 19 saniye içinde buluyor. Kalp şeklini verilen sürede bulanların IQ'su en az 135 çıkıyor. Görsel zekası yüksek ve dikkatini toplamayı iyi bilen insanların görebildiği bu kayıp kalbi siz bulabilir misiniz?

Meydan okumayı kabul ediyor musunuz? Ben de öyle düşünmüştüm! O halde saatlerinizi ayarlayın ve kronometre tutmaya hazırlanın. Her şey tamamsa haydi şu resme bir göz atalım...

3...

2...

1...

İşte o resim... Haydi güllerin arasında gizli kalbi bulun:

gullerin-arasinda-minik-kalbi-bul.jpg

Gizli kalbi gördünüz mü?

Tekrar deneyin, hemen pes etmek yok.

Bu küçücük kalp şeklini görmek için çok dikkatli bakmanız gerekiyor.

Göremediniz mi?

Zaman doluyor.

Hala yok mu?

Bir daha denemek ister misiniz?

İmkansız mı? Unutmayın, sonucu görünce öyle demeyeceksiniz.

Pes mi ediyorsunuz?

Yoksa buldunuz mu?

O halde sonuçları açıklayalım!

Resimli bulmacanın cevabını görmek için aşağı kaydırın:

3...

2...

1...

İşte çözüm:

gullerin-arasinda-minik-kalbi-bul-cozum.jpg

Evet kalp şekli birbiriyle konuşan iki kirpinin yukarısında, kırmızı güllerden birinin yeşil yaprağında duruyor. Ne dersiniz, zor muydu?

Eğer bu gül bahçesinde saklı duran minik kalbi 19 saniyede bulduysanız son derece yüksek bir görsel algıya, keskin gözlem becerisine, analitik beceriye, oldukça güçlü bir kısa süreli hafızaya ve aradığınızı bulmak için arka plan bilgisini bloke etme yeteneğine sahipsiniz demektir. Tebrik ederiz!

Eğer vaktinde bulamadıysanız ancak yine de pes etmediyseniz o durumda da büyük bir takdiri hak ediyorsunuz. Bu azimle eminim yapamayacağınız şey yok. Bu bulmacaların sağladığı beyin jimnastiği sayesinde git gide görsel zekanızı ve dikkat yeteneğinizi geliştirdiğinizi de sanırım söylememe gerek yoktur.

Bulmacamızı beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla ve ailenizle paylaşıp onlara meydan okumaya ne dersiniz? Bakalım ailenin en yüksek görsel zekaya sahip üyesi kim?

Bu tür bulmacalar için takipte kalmaya devam edin!

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN