Sakın bunu yapmayın! Elektrik süpürgesinin asla değmemesi gerekiyor! Yapan pişman oldu bile…

Sakın bunu yapmayın! Elektrik süpürgesinin asla değmemesi gerekiyor! Yapan pişman oldu bile…

Siz siz olun elektrik süpürgesine asla değdirmeyin. Günü kurtarayım derken gününüzü berbat etmeyin. İşte elektrik süpürgesinin asla değmemesi gereken o ürünler…

Günlük yaşantının en büyük kurtarıcısı olan elektrik süpürgeleri temizlik ve sağlıklı yaşamın ayrılmaz parçasıdır. Bir şey döküldüğünde elimizin altında bulunan süpürgeler yardımımıza koşarken elektrik süpürgesinin asla değmemesi gereken o ürünlerde belli oldu. Hem elektrik süpürgesinin ömrü için hem de kullanıcı tehlikesine ortadan kaldırmak için asla süpürülmemesi gereken 5 ürün açıklandı. İşte elektrik süpürgesinin asla değmemesi gereken o ürünler…

SIVILAR VE ISLAK KİR

Kuru temizleme için tasarlanan elektrikli süpürgelerin asla sıvı ürünlerle buluşmaması gerekiyor. Zemine dökülen ıslak şeyleri ya da nemli yüzeyleri süpürmeye çalışmak vakum motorlarına zarar vermektedir. Bu doğrultuda elektrik bileşenlerinin zarar görmesi elektrik çarpma riskini de arttırıyor. Elektrik süpürgesinin içerisinde oluşacak küf ve bakterilerin süpürgelerin etkinliğini azaltabileceği belirtirken daha sağlıksız bir ortam yaratabileceği aktarıldı.

evi-supurdu.jpg

KÜÇÜK NESNELER VE OYUNCAKLAR

Çocuk oyuncakları ile birlikte ataç ve madeni para gibi ürünlerin de doğrudan elektrik süpürgesi ile süpürülmemesi gerektiği belirtildi. Vakum hortumunun zarar görmesine neden olan bu ürünler fırçaya sıkışarak tıkanıklığa da neden olabilmektedir.

ev-supurmek.jpg

YANICI MALZEMELER

Ev ortamında bulunan yanıcı maddeler yani kül, sigara izmaritleri ya da yanıcı toz gibi maddelerin asla süpürge ile süpürülmemesi gerekiyor. Süpürgenin sağladığı yoğun emiş ile birlikte ısı bu malzemeleri tutuşturarak yangın çıkartma riskini ortaya çıkarıyor.

elektrik-supurgesi-nasil-daha-iyi-ceker.jpg

İNŞAAT ATIĞI

Çivi, vida veya talaş gibi ağır inşaat atıklarının asla elektrikli süpürgeler ile süpürülmemesi gerekiyor, Elektrik süpürgesinin iç bileşenlerine zarar verecek Bu ürünler hem süpürge ömrünü azaltıyor hem de kişi güvenliğini tehlikeye atıyor.

supurge.jpg

TOZ HALİNDEKİ MADDELER

Kabartma tozu, tavuk pudrası veya İnşaat tozu gibi ince tozların filtreyi tıkama özelliği bulunmaktadır. Bu kapsamda elektrikli süpürgelerin hava akışının engellenmesi de makine kullanımını olumsuz etkiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN