Salatalığı Böyle Kullanırsanız Kırışıklıkların Canına Okur Yaşlılığın Önüne Geçer! İşte Hiç Bilmediğiniz Salatalık Detoksu

Salatalığı Böyle Kullanırsanız Kırışıklıkların Canına Okur Yaşlılığın Önüne Geçer! İşte Hiç Bilmediğiniz Salatalık Detoksu

Salatalık, kökeni çok eskilere dayanan, yazın sofralarımıza gelen bir sebzedir. Az kalori içeren ve çoğunlukla çiğ tüketilerek susuzluğu gideren bir gıda olarak bilinir. Pazar tezgahlarında şekil ve renk bakımından farklılık gösteren farklı salatalık çeşitleri bulmak mümkündür...

Bu sebzeyi basit bir ev bahçesinde bile yetiştirmek çok kolaydır. Salatalık vücudumuz için gerçekten sağlıklı ve faydalı olarak hayatımızda yerini alıyor. Sadece az kalorili olacağı için değil, aynı zamanda içerdiği lifler bağırsağa yardımcı olacağı ve tokluk hissini artıracağı için de sürekli tüketebiliriz.

kapak.jpg

BU YÖNTEM SAYESİNDE YAŞLANMAYA KARŞI KOYACAKSINIZ!

Salatalık bir sağlık sebzesi olarak bilinir. Ama her daim güzelliğimize de katkı sağlayabileceğini unutmayalım. Bu sebze her zaman göz altı torbalarını ve koyu halkaları söndürmek için doğal bir çare olarak kullanılmıştır. Sadece iki dilim kesin, göz kapaklarına yerleştirin ve yaklaşık 15 dakika bekleyin. Bu sürenin sonunda kendimizi daha taze ve sönük hissedeceğiz. Ancak yorgunlukla mücadele etmek için salatalık dilimleri de kullanabiliriz. Bu durumda kullanmadan önce dondurucuda soğumaya bırakın ve ardından göz kapaklarının üzerine yerleştirin.

YORGUN VE ŞİŞKİNLİK YAŞAYAN GÖZLERE CANLILIK KAZANDIRIYOR

Salatalık, koyu halkalar ve kabarık gözlere ek olarak, bu şekilde kullanıldığında yüz ve boyun kırışıklıklarını da düzeltebilir.

Salatalığın, şiş gözleri söndürmek ve yorgun olanlara canlılık kazandırmak için her zaman büyüklerimizin uyguladığı geçerli bir doğal ilaç olarak görüldüğünü anladık. Ancak herkes salatalığın aynı zamanda cildin bir müttefiki olacağını bilmiyor. Özellikleri sayesinde yaşlanma belirtilerini hafifletmeye ve parlaklık vermeye yardımcı olabilir. Bu sebzemizle gerçekten olağanüstü yüz maskeleri oluşturabiliriz hem de çok kısa süre içerisinde.

haberici-002.jpg

SALATA İLE EN ETKİLİ MASKE NASIL YAPILIR?

Aslında bugün yapması çok basit bir maske önermek istiyoruz. Sadece salatalığı soyun ve parçalara ayırın. Bir mutfak mikseri yardımıyla karıştırarak sulu bir püre elde edin ve temizlenmiş yüz ve boyun bölgesine uygulayın. 15 dakika açık bırakıyoruz. Bu sürenin sonunda soğuk suyla durulayın ve yumuşak bir havluyla yüzünüzü nazikçe kurulayın. Basit maskemize birkaç çay kaşığı bal da ekleyebiliriz. Bu ürün cildi besleme ve çatlamayı önleme görevine sahip olacaktır. Bu nedenle, koyu halkalar ve kabarık gözlere ek olarak, salatalık yaşlanma belirtileriyle savaşmamıza da yardımcı olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN