Seden Kızıltunç'tan yıllar sonra gelen 'Uzaylı Zekiye' itirafı

Seden Kızıltunç'tan yıllar sonra gelen 'Uzaylı Zekiye' itirafı

80’li yıllara damgasını vuran ‘Uzaylı Zekiye’ dizisinin senaryonu yazan ve başrolünde merhum oyuncu Münir Özkul ile yer alan Seden Kızıltunç, diziye 10 bölüm zor dayandığını itiraf etti.

1988 senesinde TRT’de ekrana gelen “Uzaylı Zekiye” sadece 10 bölüm yayınlanmasına rağmen efsane olmuştu. Fantastik komedi türündeki dizinin hem senaryo yazarı hem de başrol oyuncusu Seden Kızıltunç, yıllar sonra ‘Uzaylı Zekiye’yi anlattı.

Seden Kızıltunç, “10 bölüm süren fantastik dizi ‘Uzaylı Zekiye’nin bugünlere kadar adının süreceğini tahmin ediyor muydunuz?” sorusuna şu yanıtı veriyor: “Bir dizinin böyle tutması için çok şeyin bir araya gelmesi lazım. Onun büyüsünün nedeni, konunun ilginç olması. Yönetmeni Oktay Pekmezoğlu da çok iyiydi.

gguryeryregg.jpg

Onunla kafa kafaya verip esprileri sette pekiştirirdik. Bir de tabii kadromuz çok iyiydi. Münir Özkul babamı, Doğu Erkan benden gençti ama annemi oynuyordu. Saçlarımı bilerek öyle komik yapardık ki 40 yaşından büyük kadın küçük gibi algılansın. Hem yazardım hem oynardım hem de sabahlara kadar montajında kalırdım.

Diziyi kaldırmadılar. Ben, 10 bölüm zor tahammül ettim. 4 bölümün parasını vermediler, ne diye devam edeyeyim ki... Ruh sağlığım gitti. Şevkle çalışamıyordum. Sete gelip müdahale ediyorlardı. Çok yorucu çekimler oldu.

Dedikodu da çoktu sette. O esas yıpratıcıydı. ‘Uzaylı Zekiye’yi paramı vermeyen aynı yer yeniden çekmek istedi. ‘Tabii neden olmasın, o zamanki ödemeyi ödesinler öyle’ dedim ben de...”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN