Sevgi eylem gerektirir: Sevginizi bu cümlelerle dile getirin! Çiftler arasındaki aşkı güçlendiren 5 ifade

Sevgi eylem gerektirir: Sevginizi bu cümlelerle dile getirin! Çiftler arasındaki aşkı güçlendiren 5 ifade

Mutlu çiftler düzenli olarak bağlılık, anlayış ve pişmanlık ifade ediyor. Partnerinizle saygı ve takdirle konuşmak, özellikle çatışma zamanlarında önemli. İşte, güçlü bağları olan çiftlerin en çok kullandığı 5 cümle...

40 binden fazla çift üzerinde araştırma yapan psikologlar, "Aşkı kalıcı kılan nedir?" sorusuna yanıt aradı. Psikologlara göre en başarılı çiftler düzenli olarak bağlılık, anlayış ve pişmanlık ifade ediyor.

BİR İLİŞKİYİ GÜÇLENDİRECEK CÜMLELER NELERDİR?

1) TEŞEKKÜR EDERİM

Tüm başarılı çiftlerin sıklıkla kullandığı ifadenin "Teşekkür ederim" olduğu söyleniyor. Gelişen bir ilişki, ortaklarımızın neyi yanlış yaptıklarını fark ettiğimiz kadar doğru yaptıklarını da fark ettiğimiz coşkulu bir takdir kültürü gerektirir. Bunun özellikle küçük, günlük eylemler için geçerli.

Onlara bu küçük şeyin sizin için neden bu kadar önemli olduğunu söyleyin: "Her sabah kahve yaptığınız için teşekkür ederim. Kahvenin kokusuyla ve mutfaktaki seslerinizle uyanmayı seviyorum. Bu beni güne zinde başlamamı sağlıyor."

2) BUNU ANLAMAMA YARDIM ET

Harvard psikoloğu Cortney Warren, başarılı çiftlerin çatışmalardan kaçınmadıklarını, sadece onları daha iyi yönetebildiklerini söylüyor. Partnerimizin aslında daha incelikli veya tamamen farklı bir şeyi ifade ediyor olabileceği halde ne söylediğini bildiğimizi varsaymamıza dikkat çekiyor.

Cortney Warren, "Partneriniz bir duruma anlamadığınız bir şekilde tepki verirse, ona onu daha iyi tanımak istediğinizi söylemek, çatışmayı çözmenin ve daha derin bir bağ kurmanın anahtarıdır" diyor.

3) SENİ AFFEDEBİLİRİM, SEN BENİ AFFEDEBİLİR MİSİN?

Tele1'de yer alan habere göre, bir tartışmanın hararetindeyken veya bir tartışmanın sonundayken af ​​dilemek zor olabilir. Yine de yapın.

Araştırmalar, bağışlamayı uygulayan çiftlerin daha uzun ve daha tatmin edici ilişkilerden keyif alma olasılıklarının daha yüksek olduğunu gösteriyor.

4) KENDİMİ SANA ADADIM

İlişki içinde olmak bir seçimdir. Partnerinize hâlâ onunla birlikte olmayı ve zorlukların üstesinden gelmeyi seçtiğiniz konusunda güvence vermeniz, bir güvenlik ve istikrar duygusu yaratmanıza yardımcı olacaktır.

Bu çok açık görünebilir, ancak sözünüzü birbirinize iletmek sizin ve partnerinizin onaylanmış hissetmesine yardımcı olabilir.

5) SENDEN HOŞLANIYORUM

Cortney Warren, "En sağlıklı çiftler sadece birbirlerini sevmiyor, aynı zamanda birbirlerinden de hoşlanıyorlar" diyor. Birini sevmek yoğun bir şefkat duygusudur; hoşlanmak, onu olduğu gibi görmek ve onda hoşunuza giden nitelikleri kabul etmekle ilgilidir.

Siz ve eşiniz tartışmıyor olsanız bile, onlara ondan hoşlandığınızı hatırlatın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN