SGK erken emeklilik defterini açtı: Listedekiler o yaşta dilekçeyi verecek

SGK erken emeklilik defterini açtı: Listedekiler o yaşta dilekçeyi verecek

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından, belirli mesleklerde çalışanlara sunulan yıpranma hakkı, erken emeklilik imkanına sahip olmalarını sağlıyor. Kamuoyu ile paylaşılan bilgilere göre, bazı meslek sahipleri 46 ve 50 yaş arasında emekli olma hakkına sahip. Bu uygulama, bu meslek sahiplerinin erken emeklilik hakkına sahip olmalarını desteklemektedir.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından, belirli mesleklerde çalışanlara sunulan yıpranma hakkı, erken emeklilik imkanına sahip olmalarını sağlıyor. Kamuoyuna verilen bilgilere göre, bazı meslek sahipleri 46 ve 50 yaş arasında emekli olma hakkına sahip. Bu uygulama, bu meslek sahiplerinin erken emeklilik hakkına sahip olmalarını desteklemektedir.

SGK ERKEN EMEKLİ OLABİLECEKLERİN LİSTESİNİ AÇIKLADI! KİMLER ERKEN YAŞTA EMEKLİ OLABİLİR? BU LİSTEYE MUTLAKA BAKIN!

Erken emekli olabilmek için bazı meslek gruplarının belirli koşullara uyması gerekiyor. Çoğu iş kolunda, yıl içinde çalışılan 60 ile 90 gün arasında ek süre hakkı varken, maden işçilerinin ise bin 800 gün, diğer iş kollarında çalışanların ise 3 bin 600 gün fiili hizmet süresine denk gelen prim gününe ulaşmaları şartı aranıyor. Eğer bu koşullar yerine getirilirse, çoğu meslek grubu 180 güne kadar ek yıpranma hakkı elde edebiliyor. Ancak bu haktan yararlanmak isteyenlerin prim gün sayısını doldurmaları gerekli. Aksi durumda erken emekli olma hakkı elde edemiyorlar.

konut

180 GÜNDEN YARARLANANLAR: Madencilik sektöründeki ve yeraltı işleri alanında çalışanlar, cıva üretiminde faaliyet gösteren fabrikalar ve atölyeler, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda hizmet verenler, emniyet, polis ve MİT üyeleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin yasama organı üyeleri, radyoaktif işlerde çalışanlar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin personeli, demir ve çelik sektöründe çalışanlar, Ceza İnfaz Kurumu çalışanları, basın sektöründe çalışanlar ve gazeteciler, TRT'de haber hizmetinde çalışanlar, Cumhurbaşkanlığı yardımcıları ve bakanlar, kurşun ve arsenik işlerinde çalışanlar, su altında çalışılan işleri gerçekleştirenler tarafından faydalanılmaktadır. 

Alüminyum, kok, döküm ve çimento fabrikalarında çalışan işçilerin, doktorların, hemşirelerin ve ebelerin, cam fabrika ve atölyelerinde meslekleri olan çalışanların, termik santrallerde görev yapan personelin, itfaiye ve yangın söndürme işlerinde hizmet verenlerin, ihtiyat pilotlarının, diş doktorlarının, eczacıların, hasta bakıcı hemşirelerin, toplum sağlığı teknisyenlerinin ve diğer sağlık personelinin, 60 günden faydalanması düşünülmektedir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN