Sıcaklar geldi, sinekler çıkmaya başladı! Limona 6 tane batırın, hemen uçarak kaçıyorlar

Sıcaklar geldi, sinekler çıkmaya başladı! Limona 6 tane batırın, hemen uçarak kaçıyorlar

Sıcak havayla beraber sineklerin ortaya çıktığı bugünlerde vatandaşlar sineklerle nasıl mücadele edeceğini araştırıyor. Sineklerden kurtulmak istiyorsanız yöntem çok basit. Limona 6 tane batırın ve muhteşem sonucu görün. İşte detaylar…

Evdeki sineklerden kurtulmak isteyenler lakin kimyasal maddeler kullanmak istemeyenler doğal yöntemleri araştırıyor. Bu kapsamda bu doğal yöntem son zamanlarım popüler yöntemleri arasına girdi. Peki evdeki sineklerden nasıl kurtulunur? İşte doğal yöntemlerle sinekten kurtulma yolları…

yeni-proje-17-002.jpg

EVDEKİ SİNEKLERDEN KURTULMA YÖNTEMLERİ

TUZAK HAZIRLAMA

Kokuya karşı duyarlı olan sinekler en kolay şekilde koku ile hazırlanacak tuzaklarla yakalanabilir. Bunun için plastik bir şişenin üst kısmını keserek sineklerin girmesi için alt kısmına bir miktar yem koyun. Daha sonra şişeyi ters bir şekilde istediğiniz yere yerleştirin. Bu yöntemle sineklerden kurtulabilirsiniz. Lakin söz konusu bu tuzağı bir hafta sonra yenisiyle değiştirmeyi unutmayın.

yeni-proje-19-002.jpg

ORTALIKTA KESİNLİKLE ÇÖP BIRAKMAYIN

Biraz önce bahsettiğimiz gibi kokuya duyarlı olan sinekler özellikle yabani ot, gübre, çürüyen maddeler gibi çöplere daha çok gelir. Dolayısıyla ortalıkta çöp bırakmamaya, çöplerinizi sık sık değiştirmeye dikkat gösterin.

BANT KULLANILABİLİR

Sineklerden kurtulmak için bir bağlantı keserek yapışkan kısmı dışarıda kalacak şekilde sineklerin çok geldiği yerlere yapıştırın. Bu işlemi normal bir bantla yapabileceğiniz gibi hazır satılan sinek yakalayıcı bantlarla da yapabilirsiniz.

yeni-proje-18-002.jpg

KARANFİL VE LİMON KULLANIN

sinekler karanfil kokusunu sevmediği için sineklerin en sık geldiği yerlere karanfil bırakabilirsiniz. Ayrıca bir limonu ikiye bölerek içine 67 adet karanfil ekledikten sonra bu karanfilli limonlu odanıza, yatağınızın başına koyabilirsiniz.

yeni-proje-14.jpg

LİMON YAĞI KOYUN

Sinekleri uzaklaştırmanın en etkili yöntemlerinden biri limon yağı kullanmaktır. Herhangi bir sprey şişesinin içerisine yarım su bardağı sıcak su dökerek üzerine 20 damla limon yağı ekleyin. Bu ikiliyi karıştırdıktan sonra sineklerin fazla olduğu yerlere sıkabilirsiniz.

yeni-proje-15-001.jpg

REYHAN KOKUSU İŞE YARIYOR

Sinekleri kovmak konusunda oldukça başarılı olan reyhan ya da fesleğen sineklerin geldiği yerlere sıkıldığı takdirde onların uzaklaşmasına yardımcı oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN