Şiddetli öksürüğü anında kesiyor! Sadece üç malzeme ile: Tamamen doğal öksürük şurubu

Şiddetli öksürüğü anında kesiyor! Sadece üç malzeme ile: Tamamen doğal öksürük şurubu

Soğuk algınlıklarının ardından uzun bir süre geçmeyen öksürüklerin çaresi bulundu! Evde hazırlayacağınız bu şurupla öksürükten eser kalmayacak! Şiddetli öksürüğü anında kesiyor! Her evde bulunan üç malzeme yetiyor. Tamamen doğal öksürük şurubu...

Bitmeyen öksürüklerin çaresi bulundu. Her evde bulunan üç malzemeyi kullanarak kronik öksürüklerinizi geçirebilirsiniz. Pekmezli şurupla öksürükten eser kalmayacak. İşte pekmezli şurup yapılışı...

MALZEMELER

Yarım çay bardağı pekmez (tercihen dut pekmezi)

1 tatlı kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı limon suyu

YAPILIŞI

resim-2024-02-20-232217710.png

  • Cezveye pekmez ve tereyağını koyarak kısık ateşte karıştırın. Tereyağı tamamen eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Pekmez fokur fokur kaynamamalı, bu yüzden dikkatlice karıştırın ve daha sonra ocaktan alın.
  • Hazırladığınız pekmez-karışımını bir çay bardağına aktarın ve biraz soğumasını bekleyin. Ardından, bir tatlı kaşığı limon suyunu ekleyip iyice karıştırın. Böylece, ılık ve tatlı bir pekmez şurubu elde etmiş olacaksınız.
  • Bu şurubu sabahları ve akşamları taze olarak hazırlayıp tüketebilirsiniz. Öksürük durumunuza göre 2-3 gün boyunca kullanabilirsiniz. Ayrıca, limon eklemek istemiyorsanız, sadece pekmez ve tereyağı karışımını kullanabilirsiniz.
  • Pekmezli şurup, bağışıklık sistemini güçlendirir ve boğazdaki mikropları temizleyerek öksürüğü hafifletir. Ancak, pekmezi içtikten sonra en az 20-30 dakika su veya başka bir sıvı tüketmemeye özen gösterin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN