Solan çiçeklere bir tutam dökün ve mucizeye tanık olun! Saksı çiçeklerini bu yöntemle canlandırın

Solan çiçeklere bir tutam dökün ve mucizeye tanık olun! Saksı çiçeklerini bu yöntemle canlandırın

Solmuş çiçeklerinizi sakın çöpe atmayın. Evde beslediğiniz saksı çiçekleri eğer solma işaretleri gösteriyorsa; kompost, yaprak, çiftlik gübresi, gübre yaprakları gibi organik maddeleri toprağa ekleyin. Solan saksı çiçekleri nasıl canlandırılır? İşte, solmuş saksı çiçeğini canlandırmanın doğal yöntemi...

Saksıdaki solmuş çiçekleri canlandırmak mümkün. Solmuş çiçeğin dibine organik maddeler karıştırarak çiçeği canlandırabilirsiniz. Toprağın düzenli olarak havalandırılması da çiçeği sevindirir.

MUZ KABUĞU YÖNTEMİ

Gübrelenmiş bitkilerde, suyu en dip köklere kadar ulaştırması çok daha kolay olur. Muz kabuğu uygulandığında böcekler ve diğer zararlı organizmaların bitkilere yaklaşması önlenebilir. Bitkilerin daha iyi fotosentez yapabilmesine katkıda bulunan muz kabuğu, bitkilerin meyve vermesini de oldukça kolaylaştırır.

BUZ VE SICAK SU YÖNTEMİ

Çevreci Bahçem sitesindeki habere göre, solmuş ve ölmüş olan saksı bitkilerinizi canlandırmanın bir diğer yolu da buz ve sıcak su yöntemidir. Bitkinizin köklerine yeterli miktarda buz koyun. Daha sonra buzların üzerine sıcak su dökün. Bu işlemi belirli aralıklarla tekrarlayarak kurumuş saksı çiçeklerinizi canlandırabilirsiniz.

VAZO ÇİÇEKLERİ NASIL CANLANDIRILIR?

Solmuş vazo çiçeği canlandırmak için bazı basit adımlar izlenebilir:

Su değiştirme: Solmuş çiçeğin vazosundaki suyunu değiştirin. Suyun sıcaklığı, çiçeğin türüne göre değişebilir.

Kesme: Solmuş çiçeklerin uçlarını kesin. Çiçeklerin uçlarının kesilmesi, çiçeklerin suya daha iyi tutunmasını sağlar ve çiçeklerin daha uzun süre canlı kalmasını sağlar.

Köklerin temizliği: Solmuş çiçeklerin vazosundaki toprak veya suda oluşan kökleri temizleyin. Köklerin temizliği, çiçeklerin daha iyi su almasını ve daha uzun süre canlı kalmasını sağlar.

Isı ve aydınlatma: Solmuş çiçeklerin bulunduğu yerin sıcaklığı ve aydınlatması önemlidir. Çiçeklerin sıcak ve güneşli olmayan bir yerde tutulması önerilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN