Songül Öden bebeğini kucağına aldı: Kızına verdiği isim gündem oldu

Songül Öden bebeğini kucağına aldı: Kızına verdiği isim gündem oldu

Ünlü oyuncu Songül Öden ve eşi Arman Bıçakcı, bugün "Sone Larin" adını verdikleri kızlarını kucaklarına aldı. Bebeğin farklı ismi dikkat çekerken, anlamı da merak konusu oldu.

Uzun zamandır anne olmak istediğini dile getiren ünlü oyuncu Songül Öden ile eşi Arman Bıçakcı, ilk çocuklarını kucaklarına aldı. Çift, kızlarına "Sone Larin" adını verdiklerini açıkladı. Bebeğin adı, sosyal medya kullanıcılarının dikkatini çekti.

Gazeteci Birsen Altuntaş'ın aktardığına göre; Amerikan Hastanesi’nde gerçekleşen doğum sonrası Songül Öden ve Sone Larin bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

BEBEĞİN ADI NE ANLAMA GELİYOR?

Sone, Batı edebiyatında kullanılan, Servet-i Fünuncular tarafından da Türk edebiyatına aktarılmış bir nazım biçimi. Son dize, duygu yönünden en baskın dizedir.

Larin ise bazı kaynaklarda “Su perisi” olarak geçerken, Eski Roma şehri Laurentumdan (defne yaprakları şehri) gelen anlamında kullanılır. İran Basra Körfezi ve Hint Okyanusu çevresinde kullanılan bir tür gümüşün de adı olarak da geçer. Larin isminin karakter özellikleri de kendi ayakları üzerinde duran ve güçlü bir kişilik, etrafındaki insanlara karşı kibar olan, başarılı ve zeki biri olarak tanımlanır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN