Su gibi ter akıtıyor! Soğuk algınlığına iyi geliyor, bir bardak içen zımba gibi oluyor

Su gibi ter akıtıyor! Soğuk algınlığına iyi geliyor, bir bardak içen zımba gibi oluyor

Doğada bulunan bu bitkiyi eve alan soğuk algınlığı nedir bilmiyor. Su gibi ter akıtıyor bir bardak tüketen güne zımba gibi başlıyor. Doğada kendiliğinden yetişiyor birçok kişi şifasını bilmiyor. İşte doğanın mucizevi bitkisi…

Korkusuyla aromatik bitkiler arasında yer alan kargasabunu, görüntüsüyle de herkese hayran bırakıyor. Sağlık sorunlarının doğal çözüm arayanların şifasında başvurduğu bu ot astım gibi problemlere de iyi geliyor. Bronşit ve kuru öksürük için etkili olarak kullanılan kargasabunu otu saymakla bitmez birçok etki sağlıyor. İşte doğanın mucizevi bitkisi…

KARGASABUNU NEDİR?

Karanfilgiller ailesine ait bir bitki türü olarak karşımıza çıkan kargasabunu, 30-80 santim arasında değişen boyutlarda yetişen çok yıllık bir bitkidir. Kök sistemi yer altında yatay bir şekilde yayılan bu bitkinin gövdesi, taban kısmında bulunan mor-kırmızı, üst kısımlarda ise açık yeşil renkte olup silindir şekli benzeyen sert bir yapı bulunuyor.

kargasabunu.jpg

KARGASABUNU FAYDALARI NELERDİR?

  • İdrar artırıcı özelliğe sahiptir.
  • Bronşit ve kuru öksürük durumlarında balgam söktürücü olarak işlev görür.
  • Terlemeyi teşvik eder.

kargasabunu-cicek.jpg

KARGASABUNU OTU NASIL KULLANILIR?

2 tatlı kaşığı kuru sabun otunun kökünü demliğin içerisine ekledikten sonra üzerine 300-500 ml kaynar su ekleyiniz. 5-10 dakika kadar demlemeye bıraktığınız çayı süzdükten sonra tüketebilirsiniz. Ancak sabun otu çayının fazlası da mide ve bağırsak rahatsızlığına yol açabileceği için normal dozda tüketmeniz gerekmektedir. Tespit edilen herhangi bir yan etkisi bulunmayan bu bitkinin uzman görüşü almadan tüketilmemesi gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN