Sunucu Tuba Kavak: Koruyucu aile olmak kayıp hayatları kurtarmakla eşdeğer

Sunucu Tuba Kavak: Koruyucu aile olmak kayıp hayatları kurtarmakla eşdeğer

Koruyucu aile olmanın günümüz dünyasında öneminden bahseden Sunucu Tuba Kavak, koruyucu aile olmanın kayıp hayatları kurtarmakla eşdeğer olduğunu ifade ederek, “Her aile, kimsesiz çocuklar için üzerine düşen görevleri yerine getirmeli. Kendini yalnız hisseden, aile sıcaklığına ihtiyaç duyan çok fazla kimsesiz çocuk var. Korucu aile olmak, aile sıcaklığına ihtiyaç duyan çocukların çok daha huzurlu bir ortamda yaşantısını sürdürmesini sağlayacaktır.'' dedi.

Başarılı sunuculuğu ile dikkatleri üzerine çeken ve gençlere yol gösterici olmanın önemli olduğuna inanan Sunucu Tuba Kavak, özellikle son dönemlerde önemli çalışmalarda bulunuyor. Aynı zamanda kimsesiz çocuklar için de önemli çağrılarda bulunan Kavak, konuyla ilgili şu sözlere yer verdiği açıklamalar yaptı:

“Koruyucu aile, çeşitli nedenlerle kendi öz aileleri yanına bakımları bir süreliğine sağlamayan çocukların farklı aileler yanında bakımının sağlanması olarak biliniyor. Biliyorsunuz özellikle son dönemlerde aile ortamında çeşitli sorunlar ortaya çıkabiliyor. Bu durum, pek çok durumu da beraberinde getiriyor. Aile içerisinde sıkıntılardan en çok etkilenenler her zaman çocuklar oluyor. Kendi ailelerinde artık yaşantısını sürdüremeyecek durumda olan ailelerin koruyucu aile yanında daha kaliteli bir şekilde yaşantısına devam edebileceği durumların olduğunu söyleyebilirim.”

HER AİLE, KİMSESİZ ÇOCUKLAR İÇİN ÜZERİNE DÜŞEN GÖREVLERİ YERİNE GETİRMELİ

Her ailenin kimsesiz çocuklar için üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğini ifade eden başarılı Sunucu Tuba Kavak, konuyla ilgili değerlendirmelerine şu sözlerle devam etti: “Kimsesiz sokak çocuklarının içerisinde bulundukları zor durumdan kurtulabilmeleri için her ailenin bir şeyler yapmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Koruyucu aile olmak, bir çocuğun hayatını olumlu anlamda değiştirebilmekle eşdeğer.”

KORUYUCU AİLE OLMAK GÜNÜMÜZ DÜNYASINDA ÇOK DAHA ÖNEMLİ

Koruyucu aile olmanın özellikle günümüz dünyasında çok daha değerli olduğunun altını çizen Tuba Kavak, konuyla ilgili değerlendirmelerini şu sözlerle noktaladı:

“Koruyucu aile sisteminin belirli kuralları var. Bu kurallara ve belirlenen şartlara uyan aileler koruyucu aile olabiliyor. Koruyucu aile hizmetinin temel amacı, korunma ve bakım altında bulunan çocukların içerisinde bulundukları karmaşık dönemden örselenmeden çıkması ve bu süreci en iyi şekilde atlatmasıdır. Bu hususları düşündüğümüzde koruyucu aile olmanın ne denli önemli olduğunu anlıyoruz.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN