Sürekli Yağlanan Saçlarınızı Artık Dert Etmeyin! İşte Size Yağlı Saçlar İçin Altın Değerinde Öneriler

Sürekli Yağlanan Saçlarınızı Artık Dert Etmeyin! İşte Size Yağlı Saçlar İçin Altın Değerinde Öneriler

Kadın erkek demeden özendiğimiz saçlarımız çok kısa bir sürede yağlanınca, haliyle modumuz düşüp canımız sıkılıyor. Peki saç neden yağlanır? Saçların yağlanmasını engellemek için neler yapılmalı? Yağlanan saçlarınız için bütün soruların cevabı haberimizde saklı...

Kişiyi bir ortamda gösteren ilk unsur saçlarıdır. Cinsiyet fark etmeden çoğu insanda görülen saç yağlanması; büyük bir sorun olduğu kadar aynı zamanda kişide psikolojik problemlere yol açabiliyor. Saç yağlanması, saç derisinde bulunan sebum yağının artışından kaynaklanır. Sebum yağının artışından dolayı yağlanan saç, çok daha çabuk kirlenir ve saç derisindeki gözenekleri tıkayarak saçın hava almasını engeller. Günlük hayatta hepimizi rahatsız eden saç yağlanması, aslında önlenebilir. Saç yağlanmasını önleyebilmek için dikkat etmemiz gereken kurallar vardır. Yağlı saçlardaki aşırı sebum üretimi saçları ağır, zayıf ve yapışık bir hale getirebilir. Sebum ile birleşen kepek saç derinizde bir tabaka halini alabilir. Bunun sonucunda saç derinizde kaşınma hissi oluşabilir ve sonucunda saç kaybı ve saçların incelmesi görülebilir. Peki saçların yağlanmasına sebep olan faktörler nelerdir?

- Yanlış şampuan seçimi, saç kremi, sprey, jöle gibi kimyasal maddelerin kullanılması,

- Yağlı yiyeceklerin tüketilmesi,

- Stres,

- Saçlara sık sık dokunulması,

- Saçları çok sık yıkamak,

- Fön ve düzleştirme vb. işlemler uygulamak.

sac.jpg

YAĞLI SAÇTAN KURTULMAK İÇİN ÖNERİLER

Saçlarınızı her şampuanladığınızda, mutlaka bol su ile tamamen duruladığınızdan emin olun.

Ellerinize hakim olun. Sürekli ellerinizle saçlarınıza dokunmayın, oynamayın.

Yağlı saçlar için kullanılan şampuanlardan alıp kullanın.

Omega 3 yağ asitleri açısından zengin gıdalar tüketmeye özen gösterin.

Saç kremlerini saç derisine değdirmeden sadece saçlarınıza uygulayın.

Saçlarınızı çok sık fırçalamayın.

YAĞLANMAYI ÖNLEYEN ALTIN DEĞERİNDE TARİFLER

1. Elma Şırası Sirkesi

Elma şırası sirkesi; içerisinde bulunan asetik asit saç derinizin pH seviyesini düzenleyerek aşırı koruyucu yağ üretilmesini engeller.

Hazırlanışı: Bir bardak suyun içerisine 3 yemek kaşığı elma şırası sirkesi ekleyin. Saçlarınızı yağlı saçlar için olan şampuanla yıkadıktan sonra elma şırası sirkesi – su karışımı ile saçlarınızı durulayın. Bir kaç dakika bekledikten sonra saçlarınızı soğuk su ile durulayın. Haftada 2-3 kere tekrar edebilirsiniz.

2. Aloe Vera Jel

Her konuda büyük faydaları olan Aloe vera doğal mucizevi bir üründür. Yağlı saçlardan kurtulmak için aloe vera jel özlü şampuanlar kullanabilir, aloe vera jeli kullanmakta olduğunuz şampuanla karıştırabilirsiniz.

Hazırlanışı: Bir bardak şampuanın içine 1 yemek kaşığı limon suyu ve 1 çay kaşığı taze aloe vera jeli ekleyip karıştırın. Saç derinize ve saçlarınıza bu karışımı sürün ve bir kaç dakika böyle kalmasını sağlayın. Daha sonra saçlarınızı soğuk su ile durulayın. Günlük olarak tekrarlayarak istediğiniz sonuçları alabilirsiniz.

3. Limon Suyu

Limon; asidik yapısı sayesinde saç derisinin pH dengesini de düzenler. Saçların sağlığını artıracak pek çok vitamin ve mineral limonda bolca bulunmaktadır.

Hazırlanışı: İki bardak suya 2 limondan suyunu ekleyin ve karıştırın. İçine 3 çay kaşığı bal ekleyerek karıştırmaya devam edin. Kafa derinize ve saçlarınıza dipten uca doğru sürün. 7 dakika bekledikten sonra ılık suyla saçlarınızı yıkayıp durulayın. İstediğiniz sonucu alabilmek için haftada 3 kere bu uygulamayı tekrarlayın.

4. Yumurta Sarısı

Yumurtanın sarısı; eski çağlardan beri saçlar için kullanıldığı bilinmektedir.

Hazırlanışı: İki yumurtanın sarısını iyice karıştırın. İçine 4 damla limon suyu ekleyerek karıştırmaya devam edin. Saçlarınızı ıslatın ve yumurta sarısı karışımını ıslak saçlarınıza sürün. Beş dakika bekletin. Sonra saçlarınızı yıkayın. Bu işlemi haftada 2-3 kere uygulayabilirsiniz.

5. Karbonat

Karbonatın yağ emici özelliği ile saç derinizin pH seviyesini dengeleyerek fazla yağ salgılanmasını önleyebilirsiniz.

Hazırlanışı: 1 ölçek karbonat için 3 ölçek su ekleyerek bir karışım oluşturun. Bu karışımı daha önceden ıslattığınız saçınıza uygulayın. 2 dakika bekledikten sonra ılık su ile durulayın. Bu uygulamayı haftada 1 veya 2 kere tekrarlayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN