Tartışmalar bitmezken 'Jeffrey Dahmer' dizisi rekora koşuyor: Bir yandan övgüler bir yandan tepkiler

Tartışmalar bitmezken 'Jeffrey Dahmer' dizisi rekora koşuyor: Bir yandan övgüler bir yandan tepkiler

Netflix'in 21 Eylül'de yayınlanan, gerçek bir seri katili anlatan 'Canavar: Jeffrey Dahmer'in Hikayesi' dizisi, ilk 12 günlük performansı ile şimdiden platformun gelmiş geçmiş en çok izlenen dokuzuncu yapımı oldu. Sosyal medyada büyük övgüler alan dizi, aynı platformda büyük tepkiler almaya da devam ediyor. "Suçluyu romantize etmekle" suçlanan dizi, Netflix'in muhtemelen en tartışılan işlerinden biri haline geldi.

Dünyanın en bilinen seri katillerinden olan, 1978 ve 1991 yılları arasında 17 genç erkek ve çocuğu vahşice katleden yamyam Jeffrey Dahmer'ın hikayesini anlatan, Netflix yapımı “Canavar: Jeffrey Dahmer’ın Hikayesi” dizisi, büyük rekora koşuyor. Dizi, yayınlanalı henüz iki hafta olmasına rağmen Netflix’te tüm zamanların en çok izlenen dokuzuncu yapımı oldu.

Variety dergisi, en az 56 milyon kişinin, dizinin tamamını yani 10 bölümünü izlediğini ortaya koyarken, dizinin şimdiye kadar 496,1 milyon saat görüntülendiği öğrenildi.

1-004.jpgOyuncu Evan Peters, 'Jeffrey Dahmer' rolünde

HEM ÖVGÜ HEM ELEŞTİRİ YAĞDI

Yapımcı koltuğunda Ryan Murphy'nin oturduğu, Jeffrey Dahmer'ı, 'American Horror Story' ve 'X-Men' gibi yapımlarla tanınan Evan Peters'ın canlandırdığı dizi, sosyal medyada başrol oyuncusunun performansı ve hikayenin işleyişiyle övgüler toplarken, bir taraftan da eleştiri yağmuruna tutuldu.

Dizide, seri katilin çocukluğunda yaşadığı kötü olayların aktarılmasıyla, sosyal medyada birçok kullanıcının, bir seri katilin "nasıl bu noktaya geldiğini" sorgular nitelikte, suçluyla empati kurarak olumlu bir yaklaşımda bulunduğu görülünce tepkilerin ardı arkası kesilmedi.

'SUÇLUYU ROMANTİZE ETMEYİN'

Başta Dahmer'ın kurbanlarının akrabaları olmak üzere yüzlerce kişi, sosyal medyada "Suçu ve suçluyu romantize etmeyin" tepkisinde bulundu. Uzmanlar sık sık, seri katilleri anlatan yapımlarda onların zeki, yakalanması zor ve ilginç olarak yansıtılmalarının yanlış olduğunu söylüyor.

1-003.jpgJeffrey Dahmer ve onunla özdeşleşen gözlükleri

KATİLİN GÖZLÜĞÜNE 150 BİN DOLAR

Diziyle beraber "popülaritesi" yükselen seri katil Jeffrey Dahmer'ın kullandığı gözlük, geçtiğimiz günlerde 150 bin dolara satışa çıkarıldı. Sosyal medyada bu olaya tepkiler de sürüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN