Tedirgin eden mesaj! Sizede bu mesaj geldiyse aman dikkat! Bu mesaj hapse kadar götürüyor

Tedirgin eden mesaj! Sizede bu mesaj geldiyse aman dikkat! Bu mesaj hapse kadar götürüyor

Teknolojinin kullanımının artmasıyla birlikte elektronik bankacılık kullanımı da epey artış gösterdi. Peki dijital bankacılık üzerinden hesabınıza yanlışlıkla para gelirse ne olur? Tüm detaylar haberimizde.

Dijital bankacılık üzerinden banka işlemlerini halletmeye devam eden insanlar bazı sorularının cevaplarını internet üzerinden arıyor. Peki internet üzerinden hesabınıza yanlış para gelirse ne olur? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

HESABINIZA YANLIŞ PARA GELİRSE DİKKAT

Dijital bankacılık üzerinden hesabınıza yanlışlıkla para geldiyse dikkatli olmanız gerekiyor çünkü sebepsiz zenginleşme altında ceza almanız bile mümkün. Eğer hesabınıza yanlış bir yerden para geldiğini düşünüyorsanız bu durumu hemen bankanıza bildirmeniz gerekiyor. Bildirilmeyen paralar Borçlar Kanunu kapsamında değerlendiriliyor ve sebepsiz zenginleşme adı altında ceza alınması mümkün kılınıyor. 

Hesabınıza Yanlışlıkla Para Gelirse Dikkat

Eğer siz yanlışlıkla bir hesaba para gönderdiyseniz ve gönderilen hesap icra altındaysa durumu acilen hukuk yollarına bildirilmesi gerekiyor ve paranın geldiği kişinin aldığı kişi ile borç ilişkisi olmadığını kanıtlaması gerekiyor. Eğer para iadesi talep ediyorsanız istibdat davası açmanız gerekiyor. Eğer yanlışlıkla para gönderilen hesap sahibine ulaşabiliyorsa para iadesi yapılabilmektedir ancak para gönderilen kişiye banka da ulaşım sağlayamıyorsa öncelikle bir ihtar gönderilir ve bir sonuç alınamazsa sebepsiz zenginleşme kanunu kapsamında dava açılır. Eğer banka çalışanı da para gönderilen kişinin hesabına bloke koymayıp ulaşmaya çalışmıyorsa hem banka çalışanı hem hesap sahibi için suç duyurusunda bulunabilmeniz mümkün. 

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN