Telve değil mübarek ilaç! Kahve telvesinin bu faydasını duyduktan sonra asla dökmeyeceksiniz

Telve değil mübarek ilaç! Kahve telvesinin bu faydasını duyduktan sonra asla dökmeyeceksiniz

Kullanılmış kahve telvesini atmak için genel yönteminiz nedir? Yoksa kahve telvesinin faydalarını bilmeden çöpe mi atıyorsunuz? Bu haberimizin detaylarını okuyunca kahve telvesini çöpe atmadan önce iki kez düşüneceksiniz...

Kullanılmış kahve telvesiyle yapabileceğiniz pek çok şey var. Kullanılmış kahve telvesinin sekiz favori kullanımımız basit, pratik ve ödüllendirici.

1. BU ZARARLILARI UZAKLAŞTIRIN

Çeşitli böcekler, kahve telvesinin yoğun asitlerini ve aromalarını sevmezler. Bunu kendi yararınıza kullanmanın birkaç yolu vardır. Evinizin hassas bölgelerine 1 cm kalınlığında bir çizgi yayarak karınca kolonilerinin evinize girmesini önleyin. Bu çizgiyi iki haftada bir taze kahve telveleri ile tazelemeniz gerekir. Kahve telvesi ile evcil hayvanlarınızı pirelerden korkutun. Sadece bunu dışarıda yaptığınızdan emin olun. Pirelerin evinizin her tarafında çılgınca zıplamasını istemezsiniz!

Bu tamamen doğal haşere çözümleri etkili, ucuz ve uygulanması kolaydır.

elmaskesi1.jpg

2. VÜCUT PEELİNGİ YAPIN

Kahve telvesinin kumlu dokusu ve asidik içeriği, onların harika eksfoliye edici olmalarına neden olur. Sadece birkaç basit malzemeyle kendi vücut peelinginizi oluşturabilirsiniz.

Bu malzemeleri mutfağınızda karıştırın ve bir cam kavanozda saklayın.

  • 3 tatlı kaşığı kahve telvesi
  • 1 tatlı kaşığı doğal yağ (hindistan cevizi, üzüm çekirdeği, badem yağı olabilir)
  • 1 tatlı kaşığı kahverengi şeker

basliksiz-8.jpg

3. EV YAPIMI KAHVE MUMLARI YAPIN

Mum yapmaktan hoşlanıyorsanız, malzeme olarak kahve telvesi kullanmayı seveceksiniz. Aromatik yağları bir daha asla kullanmak istemeyeceksiniz - gerçek kullanılmış kahve telvesi çok daha otantik kokuyor ve mumların üzerine yerleştirildiğinde harika görünüyor. Mumlar yandıkça zemin açığa çıkar ve ısı zengin kahve aromalarını serbest bırakır.

basliksiz-9.jpg

4. HER ŞEYİN KOKUSUNU GİDERİN

Kahve telvesi etraflarındaki tüm kokuları emmeyi sever. Bu yüzden kahve poşetlerini daima kapalı tutmalısınız. Taze çekirdeklerinizin lezzetli kahveden başka bir şeye benzemesini istemezsiniz. Bu çekirdekleri kullandıktan sonra, bu özelliği kendi yararınıza kullanabilirsiniz.

Sığ bir kavanoza biraz kurutulmuş kullanılmış zemin koyun ve buzdolabınızın arkasına koyun. Ciddi şekilde bozulan hiçbir şeyin kokusunu maskelemez, ancak oradaki şeylerin taze kokmasına yardımcı olur.

kahve-telvesi.webp

5. KOMPOST KUTUNUZU VEYA BAHÇENİZİ ZENGİNLEŞTİRİN

Kullanılmış kahve telvesi, kompost kutularına ve bahçelere harika katkılar sağlar. Bahçıvanlık dünyasının “yeşil” dediği veya nitrojen açısından çok zenginler. Solucanlar azot bakımından zengin toprağı sever, bu da kompost kutunuza kahve telvesi eklemek, solucanların etrafta yapışmasını daha olası hale getirir. Kullanılan zeminler ayrıca magnezyum, potasyum, kalsiyum ve diğer vitamin ve mineraller açısından da zengindir. Bu onları iyi bir gübre yapar. Onları bahçenizin etrafına yayın veya mevsimler arasında toprağa tırmıkla.

Sadece toprak asitliğindeki artıştan zarar görebilecek bitkiler yetiştirdiğiniz alanlara toprak eklememeye dikkat edin.

kofejnaya-gushcha-ot-carapin-e1565798110241.jpg

6. MOBİLYA ÇİZİKLERİNİ RÖTUŞLAYIN

Çizikler veya çizikler olan mobilyalarınız varsa, kolay bir düzeltme var! Çoğu çözüm pahalıdır, zordur ve toksik maddeler kullanır. Kahve telvesi, bu olumsuzlukların hiçbiri olmadan aynı şeyi yapar.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN