Temizlikte karbonat ve sirkeyi karıştıranlar dikkat! Öyle bir zararı çıktı ki: Duyanlar ben ne yapmışım diyor

Temizlikte karbonat ve sirkeyi karıştıranlar dikkat! Öyle bir zararı çıktı ki: Duyanlar ben ne yapmışım diyor

Temizlikte karbonat ve sirke kullananlar sakın bu hataya düşmeyin. İki ürünü bu şekilde kullananların fena halde başı yanacak. İşte karbonat ve sirkenin zararları…

Temizlik yapmanın doğal yolunu arayan kişiler genellikle sirke ve karbonat mucizesinden yararlanıyor. Ancak temizlik yaparken gözden kaçırdıkları O detay büyük bir tehlikeyi ortaya çıkarıyor. Karbonat ve sirkeyi bir arada kullananlar çok pişman olacak. İşte karbonat ve sirkenin zararları…

KARBONATLA SİRKE KULLANANLAR DİKKAT!

1. Gaz Oluşumu: Karbonat (sodyum bikarbonat) ve sirke (asetik asit), bir araya geldiğinde tepkimeye girerek karbondioksit gazı oluşturur. Ortaya çıkan gazın köpürmesi ve taşması gibi olaylar yaşanırken tehlikeli bir durum oluşmasa dahi yoğun bir sirke kokusunun ortaya yayıldığı görülmektedir.

karbonat-sirkee.jpg

2. Tahriş: İki ürünün karışması ile birlikte yüksek pH derecesi ortaya çıkmaktadır. Bu ürünün cildi temas etmesi durumunda ciltte tahriş gibi problemler ortaya çıkabilir. Karbonat ve sirkeyi bir arada kullanırken çok dikkat edilmesi gerekmektedir.

3. Metal Yüzeylere Zarar Verme: Karbonat asidik bir özellikte olması dahi sirkenin asidik yapısı metal yüzeylere zarar vererek paslanma gibi problemleri ortaya çıkarabilir. Özellikle metal yüzeyli temizliklerde karbonat ve sirke karışımının kullanılmaması gerekir. Zaman içerisinde metal ürünlerde oksitlenme görülebilir.

karbonat-sirke-karisim.jpg

4. Ev Temizliği İçin Etkisiz Olma: Karbonat ve sirke etkili temizlik malzemeleri arasında yer alırken ikilinin bir araya gelmesi durumunda etkinliğinin azaldığı görülür. Her ikisinin ayrı ayrı kullanılması tavsiye edilir.

Karbonat ve sirke karışımının bir arada kullanılması durumunda dikkatli olunması gerekmektedir. İkisinin bir arada kullanılması durumunda farklı zararlı durumlar ortaya çıkabilir. Cildinize herhangi bir reaksiyon fark ettiğinizde ise bir uzmana danışmanız gerekmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN