Tezgahta gören kiloyla alıp evine götürüyor! En sağlıklı balık olarak biliniyor: Vücuda resmen reset atıyor

Tezgahta gören kiloyla alıp evine götürüyor! En sağlıklı balık olarak biliniyor: Vücuda resmen reset atıyor

Kış aylarının vazgeçilmez besini balıklar tezgahta yerini almaya devam ediyor. Ancak balık türlerinden biri var ki onu tezgahta gören kiloyla alıp evine götürüyor. Çünkü o balık en sağlıklı balık olarak biliniyor ve vücuda resmen reset atıyor…

Kışın olmazsa olmazı balıklardan öyle bir tür var ki onun insan sağlığı için faydaları saymakla bitmiyor. İçeriğindeki yüksek besin değerleri, mineral ve vitamin oranındaki zenginlikle dikkat çeken bu balık palamut balığı.

Palamut balığının içerisinde yüksek oranda protein, omega-3 yağ asitleri, vitamin ve mineraller bulunuyor. Bu da palamutun sağlık için önemli bir yeri olmasını sağlıyor. Peki, palamut faydaları nelerdir? İşte cevabı…

palamutun-faydalari-1.jpg

PALAMUT FAYDALARI

Kalp sağlığını korur: Palamut balığında doymuş yağ oranı düşüktür. Bu yüzden düzenli palamut tüketimi kalp ve damar sistemi üzerinde olumlu etkiler bırakır. İçerisinde selenyum ve niasin olan palamut balığı kalp hastalıkları riskini minimuma indirerek kalp krizine karşı korur. Aynı zamanda kötü kolesterolü düşürücü etkisi de vardır.

Tansiyonu düzenler: Palamut, kan basıncını düşürerek iyi kolesterolü artırır. Kötü kolesterolün düşmesini sağlayan ve kan basıncını dengeleyen palamut, tansiyonu düzenlemek için de yardımcı olur.

Kilo vermeyi kolaylaştırıyor: Yüksek protein içeren palamut aynı zamanda düşük kalorilidir. Bu özelliği ile de tokluk hissini artırarak kilo vermeye yardımcı olur. Ayrıca içerisindeki omega-3 yağ asitleri iştahı da düzenliyor. Palamut balığı diyet listelerinde yer vererek beslenmenize ekleyebileceğiniz bir balık.

palamutun-faydalari-2.jpg

Bağışıklığı güçlendiriyor: İçeriğindeki omega-3 yağ asidi ile B12 vitamini sayesinde zararlı toksinleri atmaya yarayan palamut, hastalıklara karşı da direnç sağlar. Bağışıklığı güçlendiren palamut, kışın hastalanma riskini de azaltır.

Kan yapar: Palamuttaki B12 kompleks vitamini kırmızı kan hücrelerinin üretimini destekler. Kırmızı kan hücresi hemoglobin seviyesinin yükselmesine yardımcı olan palamut, kansızlığa karşı doğal tedavi yöntemlerinden biridir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN