Turistlerin Bodrum sevdası bitti! Artık rota Bursa: Ucuz, sakin ve cennet harikası

Turistlerin Bodrum sevdası bitti! Artık rota Bursa: Ucuz, sakin ve cennet harikası

Tatil sezonunu henüz açmayanlar buraya akın ediyor. Bodrum'un pabucunu dama atan Bursa, adeta turist akımına uğradı. Uludağ'ın serinliğiyle birlikte dünya üzerinden turist akımına uğrayan bu bölge cennetten bir parça gibi yorumlarını da beraberinde getiriyor. Peki, Bursa'da tatil yapılacak bölge neresi? İşte tüm detaylar...

Turistlerin her sene dikkatini çekmeyi başaran Gököz Göleti, turistlere Bodrum'u unutturdu. Marmara Bölgesi'nde yer alan gölet Uludağ'ın güney yamacında yer alıyor. Yaz kış demeden turistlerin büyük bir heyecan ve merakla ziyaret ettiği Gököz Göleti, tüm dünyadan turistleri ağırlamaya devam ediyor.

TURİSTLERİN YENİ GÖZDESİ

Göletin güzelliği dikkatleri üzerinde toplamayı başarırken, kilometrelerce mesafeye ulaşıyor. Manzara karşısında şaşkınlığı gizleyemeyen turistler fotoğraf çekinebilmek için adeta sıraya giriyor.

Gököz Göleti yakınlarında bulunan Naturalpark'ta, bunglov evlerde konuklama şansı da sunuluyor. Çeşitli aktivitelere katılan turistler için eğlencenin adresi olarak nitelendiriliyor. Yaz mevsimlerinde yaşanan aşırı sıcaklıklara rağmen turistler 1120 rakımda serinliğin tadını çıkarıyor.

20230816aw009286-11.jpg

TÜRKİYE'DE CENNET

Bölgede yer alan Naturalpark işletmecisi Arif Doğru, sezonun haziran ayı ile birlikte başlayarak eylül ayının sonlarına doğru bittiğini, bazı durumlarda ise ekim ayının 15'ine kadar sürdüğünü belirtti. Turistlerin daha fazla ziyaret ettiğinin altını çizen işlete sahibi; Kuveyt, Dubai ve Katar gibi dünyanın her yerinden turistlerin geldiğini ifade etti.

Birçok etkinlik bulunduğunu belirten Arif Doğru, ATV seferlerinin en popüleri olduğunu belirtti. Diğer aktiviteleri de sıralayarak; Cip seferleri, dağ bisikleti, olta balıkçılığı, okçuluk, paintball, trep atışı, işaretli parklarda tracking ve balta atışı gibi daha birçok aktivitenin olduğunu açıkladı.

İşletmeci Arif Doğru açıklamalarının devamında ise şu şekilde konuştu;

Gököz Göleti doğasıyla muhteşem bir yer, bu yönüyle dünyada yer edindi. Bunun yanı sıra 1120 rakıma sahip hem sağlık açısından hem de iklim koşulları itibari ile adeta doğal klima ortamı diyebiliriz. Şu anda şehir müthiş bir sıcak ile mücadele ederken, biz burada serin sayılabilecek minimum 9 derece daha düşük bir ortamda misafirlerimizi ağırlıyoruz. Tesisimizde hem konaklamalı hem de günü birlik misafirlerimizi ağırlıyoruz. Konaklama 4 kişilik bungalov evlerde yapılıyor ve içinde beş yıldızlı bir ortam sunuyoruz. Her evin kendine ait bahçesi var, bunun yanı sıra yöresel yemekleri tada bilecekleri restoranımız var. Bungalov evlerde konaklamanın yetmediği durumlarda, çadır ve karavan kampı yapan misafirlerimize de ev sahipliyi yapıyoruz. Siz ister karavanınızla ister çadırınızla gelip bu güzel doğayı, havayı iliklerinize kadar hissediyorsunuz. Biz yılın 365 günü hizmet veriyoruz, özellikle ocak ve şubat ayları adeta yazı aratmayacak nitelikte bir ana sezon olmakta. Hafta içi veya hafta sonu fark etmeksizin güzel bir kalabalık misafir kitlesini ağırlıyoruz. Daha çok yaz aylarında ve diğer dönemlerde İstanbul başta olmak üzere kış aylarında ise Ege Bölgesi’nden misafirler ağırlıyoruz. Hem burada biraz daha uygun maliyette kış tatilini yaparken, hem de tabiatın tadını çıkartıyorlar. Burası National Geographic dergisinin Ocak 2013 sayısında Türkiye’nin en romantik 10 rotasından seçtiği bir yer. Hem böyle bir güzel doğal içinde kış yaşarken hem de kayak tutkunları günübirlik Uludağ’daki kayak pistlerinde kayak yapıp, akşam yeniden tesisimize gelip konaklamalarına devam ediyorlar”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN