Türk kahvesi çabuk bayatlıyorsa içine bir iki tane bundan atın! Taze kaldığı için köpüğü de bol bol olacak

Türk kahvesi çabuk bayatlıyorsa içine bir iki tane bundan atın! Taze kaldığı için köpüğü de bol bol olacak

Türk mutfak kültürünün önemli ürünlerinden olan Türk kahvesini taze tutmak büyük önem taşıyor. Eğer muhafaza ederken Türk kahvesi çabuk bayatlıyorsa içine bir iki tane bundan atın! Bu yöntemle hem tazeliğini koruyacak hem de daha fazla köpük olacak…

Türklerin olmazsa olmazlarından olan Türk kahvesi yoğun aroması ve zengin tadıyla damaklarda unutulmaz bir iz bırakır. İnce öğütülmüş kahve çekirdekleri ve suyun kaynatılması ile elde edilen Türk kahvesinin taze olması ise dikkat edilmesi gereken bir husus.

Eğer siz de Türk kahvesi olmadan yapamam diyor ve kahvenizi nasıl muhafaza etmeniz gerektiğini bilmiyorsanız doğru yerdesiniz. Türk kahvesinin içine bundan bir iki tane attığınızda daima tazeliğini koruyacak ve daha fazla köpük oluşturacak.

turk-kahvesi-nasil-saklanir.jpg

TÜRK KAHVESİ NASIL SAKLANIR?

Türk kahvesinin çabuk bayatlamasının ana nedeni, öğütülmüş kahve çekirdeklerinin hava, nem ve ışık ile temas etmesidir. Bunlardan dolayı kahve aromasını ve tazeliğini kaybeder. Bu yüzden Türk kahvesinin tazeliğini korumak için doğru saklama yöntemleri uygulamak gerekiyor.

Türk kahvesinin bayatlamasını önlemenin en etkili yolu ise kavanozun içerisini 1-2 adet küp şeker koymaktır. Şeker nemi emerek kahvenin hava ile temasını minimuma indirir. Böylece küp şeker nemi alacak ve kahveniz taze kalacak.

turk-kahvesi-nasil-saklanir-001.jpg

Ayrıca, Türk kahvesini saklarken serin, kuru ve güneşten uzak bir yer tercih etmelisiniz. Sıcak ve nemli ortamlar kahvenin tazeliğini kaybetmesine neden olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN