Türkiye Tek Yürek kampanyasında ne kadar bağış toplandı?

Türkiye Tek Yürek kampanyasında ne kadar bağış toplandı?

Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen vatandaşlar için bağış toplamak amacıyla Türkiye'deki birçok televizyon kanalı ve radyoda ortak bir yardım kampanyası düzenlendi. Çeşitli ünlü isimlerin moderatörlüğünde gerçekleştirilen programa ülke genelinden aralarında iş insanları, sanatçılar, siyasetçiler ve STK yetkililerinin de bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. Kampanya kapsamında toplam 115,1 milyar TL bağış toplanırken, 9 milyondan fazla SMS mesajı gönderildi.

Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen vatandaşlar için bağış toplamak amacıyla Türkiye'deki birçok televizyon kanalı ve radyoda ortak bir yardım kampanyası düzenlendi. Çeşitli ünlü isimlerin moderatörlüğünde gerçekleştirilen programa ülke genelinden aralarında iş insanları, sanatçılar, siyasetçiler ve STK yetkililerinin de bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. Kampanya kapsamında toplam 115,1 milyar TL bağış toplanırken, 9 milyondan fazla SMS mesajı gönderildi. En yüksek bağışı 30 milyar lira ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yaparken, onu birçok banka ve şirket takip etti. Kalyon Holding, Doğuş Grubu ve Limak Holding de önemli bağışlar yaptığını açıkladı. Yardım kampanyasına çok çeşitli kurum ve kişilerden toplam 115 milyar Türk Lirasının üzerinde bağış geldi.

tek yürek kampanyası

14 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşlar için bağış toplamak amacıyla Türkiye Tek Yürek kampanyası başlatıldı. Kampanya, Türkiye'den ve yurt dışından 213 televizyon kanalında ve 562 radyoda eş zamanlı olarak yayınlandı. Programın moderatörlüğünü Nihat Hatipoğlu, Pelin Çift, Deniz Bayramoğlu, Nazlı Çelik, Acun Ilıcalı, Didem Arslan Yılmaz, Çağla Şikel ve Tümer Doğru gibi birçok ünlü televizyoncu üstlendi. Ünlü dizi ve programlardan birçok isim de programa katılarak farkındalık ve bağış toplanmasına yardımcı oldu.

 

Kampanyaya ülke genelinde çok sayıda iş insanı, sanatçı, siyasetçi, STK yetkilisi ve bürokrat katıldı. Kampanya kapsamında toplam 115,1 milyar Türk Lirası tutarında önemli miktarda bağış toplanmıştır. Kampanyaya 9 milyondan fazla SMS mesajı gönderildi.

 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası 30 milyar lira ile kampanyaya en fazla bağış yapan kurum oldu. Ziraat Bankası 20 milyar lira bağışta bulunurken, onu 12 milyar lira ile VakıfBank ve 7 milyar lira ile Halkbank takip etti. Savunma Sanayii Başkanlığı ve bağlı şirketleri, Turkcell, Cengiz Holding, Türk Telekom, TMSF, Borsa İstanbul Grubu ve Türkiye Sigorta gibi kuruluşlar da 2'şer milyar lira bağışta bulundu.

 

kemal kılıcdaroglu

 

İş dünyasının önde gelen birçok şirketi de kampanyaya önemli katkılarda bulundu. Kalyon Holding 950 milyon TL, Doğuş Grubu 500 milyon TL, Limak Holding ise daha önce yaptığı 400 milyon TL'lik yardıma ek olarak 100 milyon TL bağışta bulunduğunu açıkladı.

 

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, deprem ve yangında hasar gören İskenderun Limanı'nın yeniden ulaşım üssü olması için 2 milyar TL bütçe ayıracaklarını söyledi.

 

İşadamı Cihan Kamer de daha önce yaptığı 80 milyon TL'lik ayni bağışa ek olarak 220 milyon TL ile önemli bir bağışta bulundu.

 

Türkiye Tek Yürek kampanyası, toplumun her kesiminden insanların Kahramanmaraş'ta depremden etkilenenlere destek olmak için bir araya gelmesiyle dayanışma ve cömertliğin gücünü gösterdi. Kampanyanın başarısı, Türk halkının nezaket ve direncinin bir kanıtı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN