Türkiye'ye gelirse taksicilerin işi biter! Haftalık 50 bin yolcu taşıyor: Waymo, robotaksileri rekor kırdı

Türkiye'ye gelirse taksicilerin işi biter! Haftalık 50 bin yolcu taşıyor: Waymo, robotaksileri rekor kırdı

Bu yeni ronotaksiler Türkiye’ye gelirse taksiciler resmen işsiz kalacak. Şu ana kadar tam 50 bin yolcu taşıdılar. Bu rakamla bir rekora imza atılırken obotaksilere ilişkin çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

Google çatısı altındaki Waymo, robotaksilerini test etmeye devam ediyor. Bir yandan kullanımı sağlanırken edinilen bilgilere göre firma kısa süre içerisinde 50 bin yolcuya ulaştı. Söz konusu bu süreç kapsamında bir yandan robottaksiler test edilirken bir yandan insanları gidecekleri yere ulaştırıyorlar. Bu yeni teknolojiyle önemli bir yol kat edilirken insanların kafasında yeni soru işaretleri oluştu.

yeni-proje-10.jpg

3 ŞEHİRDE YAYGINLAŞTI

ABD’nin Phoenix, San Francisco ve Los Angeles şehirlerinde yaygınlaşan robotaksiler, her geçen gün daha iyi hizmet verebilmek adına testlerine hız kesmeden devam ediyor. Öyle ki Waymo’nu resmi X hesabından yapılan paylaşımlara göre belirtilen 3 şehirde her hafta 50 binden fazla ücretli yolculuk hizmeti veriliyor. Öte yandan bu 3 şehrin bazı bölgelerinde 7/24 hizmet veriliyor.

yeni-proje-11.jpg

BİR MİLYONDAN FAZLA YOLCULUK YAPILDI

Haftada 50 bin yolculuk gerçekleştiren şirketin robottaksileri, saat başı ortalama 300 rezervasyon ya da her dakika 5 rezervasyon alıyor. Tüm bunların yanı sıra şirketin operasyonlarını Austin’e de taşıyacak. Bu kapsamda şehir sayısı dörde çıkarken şu ana kadar toplamda bir milyondan fazla yolculuk yapıldı açıklandı.

yeni-proje-12.jpg

GELENEKSEL TAKSİCİLİK İÇİN BİR TEHDİT Mİ?

Robotaksilerin sayısındaki çoğalma birçok insanın kafasında soru işaretlerine yol açıyor. Öyle ki geleneksel taksicilik sistemi için bir tehdit olup olmayacağı merak ediliyor. Lakin söz konusu bu robotaksilerin aşamadığı güvenlik sorunları da bulunuyor. Henüz geçtiğimiz haftalarda birkaç Waymo robotaksisi San Francisco'daki bir otoyolda trafiği tıkamıştı. Ayrıca iki Waymo aracı, bir kamyonete arka arkaya çarpmıştı. Bu yaşananlar ise sürücüsüz robotaksilerin daha uzun bir yolları olduğunu gösteriyor.

yeni-proje-13.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN