Üç Kuruş dizisi Roman vatandaşları isyan ettirdi

Üç Kuruş dizisi Roman vatandaşları isyan ettirdi

Show TV'nin geçtiğimiz Pazartesi ekrana sürdüğü Üç Kuruş dizisi işlediği konuyla Roman vatandaşları isyan ettirdi. Neşet Ertaş'ın Yolcu türküsü fonda çalarken işlenen vahşi cinayet sahnesiyle şimşekleri üzerine çeken dizide Romanların yansıtılış biçimi ve kullanılan dile de sert tepki gösterildi.

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Show TV'de yayımlanan "Üç Kuruş" adlı dizide Romanların ötekileştirildiğini belirterek "Romanlar da bu diziden çok rahatsız." dedi.

zcan-purcu.jpg

Purçu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, söz konusu dizide, Romanların dışlandığını söyledi. Dizide Romanların aşağılandığını dile getiren Purçu, "Bu diziyi RTÜK, ilgili kurumlar izlemiyor mu? Kimsenin çıtı çıkmıyor. Neden bu diziyle ilgili işlem yapmıyorlar, ceza vermiyorlar? RTÜK'ü göreve davet ediyorum." diye konuştu.

kurus-irfan.jpg

"HANİ ÇİNGENE TERİMİ KULLANMAK YASAKTI?"

Roman mahallesinde çekildiğini söylediği dizide Romanların ötekileştirildiğini ifade eden Purçu, "Başrol oyuncusu mafyavari, küfrün bini bir para. Dizide Romanlar, 'Çingene' diye geçiyor. Hani ülkemizde 'Çingene' terimi suçtu, yasaktı? 'Bunu söyleyenler ayrımcılık suçu işliyor.' diye yasa var. Biz Romuz, Romanız, resmi adımız da bu. Romanları kumarbaz, uyuşturucu bağımlısı, hırsız, mafyavari kişilermiş gibi gösteren, cinayet işleyen bir başrol oyuncusu var ama kimsenin çıtı çıkmıyor." ifadelerini kullandı.

3-kurus-roman.jpg

"YILLARDIR SÜREN MÜCADELEMİZİ KÖRÜKLÜYOR"

Roman sivil toplum kuruluşlarının da Romanların da bu diziden çok rahatsız olduğunu vurgulayan Purçu, "Dizi, kimliğimizi hiçe sayıyor, Romanlara hakaret ediyor. Romanlar yıllardan beri ötekileştirmeyle ayrımcılıkla mücadele ediyor, sen geliyorsun bir diziyle bunu körüklüyorsun. Bunun için insanlar bizim mahallemize girmiyor. Benim için bu dizi bir kuruş bile etmez." değerlendirmesini yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN