Ünlüler depremzedelere kayıtsız kalmadı! Yaptıkları bağış miktarları tek tek açıklandı: Demet Akalın'dan Ebru Gündeş'e yüzlerce isim var!

Ünlüler depremzedelere kayıtsız kalmadı! Yaptıkları bağış miktarları tek tek açıklandı: Demet Akalın'dan Ebru Gündeş'e yüzlerce isim var!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta yaşanan ve ve 10 ili derinden sarsan deprem felaketi sonrasında bütün Türkiye seferber oldu. Yardım seferberliğine ünlü isimler de sessiz kalmadı. Peki hangi isimler bölgeye yardım etti? Tüm detaylar haberimizde.

Merkez üssü Kahramanmaraş olarak yaşanan ve 10 ili de büyük yıkımlarla etkileyen deprem felaketi sonrasında herkes elinden gelen yardımı bölgeye gönderebilmek için seferberlik başlattı. Kimi insan maddi anlamda destek olurken kimi insan bölgeye çokça yardım gönderdi. Peki hangi isimler deprem bölgesine hangi konuda yardımda bulundu? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

DEPREMZEDELER İÇİN HERKES SEFERBER

6 Şubat tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ilçesi ve Kahramanmaraş Elbistan ilçesi olarak yaşanan 7.7 ve 7.6'lık iki büyük deprem sonrasında 10 il büyük yıkımlarla depremden etkilendi. Bölgedeki artçı sarsıntılar durmadan devam ediyor. Artçı sarsıntıların binleri geçtiği öğrenildi. Deprem bölgesine ise ilk günden itibaren yoğun şekilde yardım çalışmaları başlatıldı. İnsanlar ünlü isimlerin de hangi konuda bölgeye yardım gönderdiğini merakla araştırmaya başladı. Maddi anlamda bölgeye destek veren ünlü isimler şu şekilde oldu; Burak Deniz 150 bin TL, Celil Nalçakan 100 bin TL, Sarp Apak 100 bin TL, Aras Bulut İynemli 200 bin TL, Melis Sezen 200 bin TL, Murat Boz 500 bin TL, Orhan Gencebay 500 bin TL, Edis 400 bin TL, Hülya Avşar 250 bin TL, Gülben Ergen 150 bin TL, Can Yaman 250 bin TL, Ebru Gündeş 500 bin TL, İrem Derizi 150 bin TL, Kıvanç Tatlıtuğ 200 bin TL ve lojistik destek, Sefo 200 bin TL, Sibel Can 1 milyon TL, Gökçe Bahadır ve eşi Emir Ersoy 100 bin TL, Halit Ergenç ve Bergüzar Korel 400 bin TL, Çağatay Ulusoy 250 bin TL, Kerem Bursin 200 bin TL, Ziynet Sali 100 bin TL maddi destekte bulundu. Maddi desteklerin yanı sıra Demet Akalın Pendik bölgesinde olan evlerini depremzede vatandaşlar için açacağını duyurdu. Aynı zamanda her şehirde olan yardım toplama merkezlerine desteğe giden birçok ünlü isim vardı. 

Deprem Sonrası Yardımlar

İbrahim Tatlıses, Murat Kekilli, Ebru Yaşar, fenomen CZN Burak, Nusret bölge için yardım tırı hazırlatarak gönderdi. Ebru Yaşar günün birlik ve veraberlik günü olduğunu, az çok demeden herkesin üstüne düşeni yapması gerektiğini, Kahramanmaraş, Hatay, Diyarbakır şehirlerine AFAD yardım kuruluşuna teslim edilmek üzere ihtiyaçların karşılanması için yardım tırı gönderdiğini kalbinin kurtarılması gereken insanlarla olduğunu belirtti. Aynı zamanda Nusret de yardım tırının hazırlandığı esnalarda 'Acımız büyük' açıklamalarını yaptı. Hataylı olduğu bilinen ve neredeyse ilk günden beri bölgede depremzede insanlarla bir arada olan CZN Burak Hatay ve diğer depremden etkilenen illere tırlarının gittiğini belirtti. Mehmet Dinçerler de deprem bölgesine 3 adet yardım tırı gönderdi. İbrahim Tatlıses de gönderdiği yardım tırını sosyal medya hesabında paylaşarak günün birlik olma günü olduğunu belirtti. Demet Özdemir de bölgeye yardım tırı hazırlatan ünlü isimlerden biri. Özdemir'in hazırlattığı yardım tırı AFAD yardım kuruluşu ile iş birliği içinde hazırlandı. Murat Kekilli de deprem bölgesine depremzede vatandaşların ihtiyaçlarının bir nebze olsun giderilmesi için tıbbi malzeme, erzak ve giyecek yardımı gönderdi. Bölgeye yardım tırı gönderen ünlü isimlerden biri de Ceylan oldu. Her şehirde büyük alanlarda kurulan yardım toplama merkezlerinde ünlü isimler kolilerin ayrıştırılmasında ve taşınmasında yardımcı oldu. Burcu Biricik, Selma Ergeç, Nagehan Karadere, Begüm Birgöen, İpek Karapınar, Özge Özder, Birce Akalay, Serenay Sarıkaya merkezlerde olan isimlerdendi. Aynı zamanda birçok futbolcu yerli, yabancı isimler de yardım toplama merkezlerinde yardımların kolilenmesinde yardımcı oldu. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN