Ünlülerin evinden eksik olmayan tohum! Formda kalmalarının sırrı buymuş: Suya iki kaşık ekleyince kilo verdiriyor

Ünlülerin evinden eksik olmayan tohum! Formda kalmalarının sırrı buymuş: Suya iki kaşık ekleyince kilo verdiriyor

Ünlülerin formda kalma sırrı ifşalandı! Evlerinden bu tohumu asla eksik etmiyorlarmış! Faydaları saymakla bitmiyor. Suya iki kaşık ekleyince kilo verdiriyor. Kendisi küçük, etkisi büyük...

Formunu koruyan ünlülerin gizli sırlarından biri açığa çıktı. Ünlülerin kusursuz fiziklerinin sırrı, asla evinden eksik etmediği ve her gün mutlaka tükettikleri chia tohumundaymış.

Son yıllarda sağlık dünyasında önemli bir yer edinen chia tohumu, sağlığımız için adeta bir hazine niteliği taşıyor. Küçük boyutlarına rağmen muazzam bir besin değeri sunan bu tohumlar, içerdikleri vitaminler, mineraller ve sağlık üzerindeki olumlu etkileriyle dikkatleri üzerine çekiyor.

CHİA TOHUMU FAYDALARI

Her gün Chia tohumu tüketirsek ne olur? - Sağlık Haberleri

Chia tohumları, özellikle omega-3 yağ asitleri, protein, lif, vitaminler ve mineraller açısından oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Bu tohumlar, omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olmalarıyla bilinir ve kalp sağlığını desteklerken iltihaplanmayı azaltma ve beyin fonksiyonlarını iyileştirme gibi önemli roller üstlenirler.

Günlük beslenme programınıza eklediğiniz chia tohumları, tokluk hissi sağlayarak kilo kontrolüne de yardımcı olabilir. Yüksek lif içeriği sindirim sistemini düzenlerken, protein miktarı da kas gelişimini teşvik eder. Ayrıca, liflerin su emilimini artırarak midede daha uzun süre kalma özelliği, tokluk hissi yaratarak aşırı yeme isteğini azaltabilir.

Chia tohumlarının içerdikleri antioksidanlar, vitaminler ve mineraller sayesinde vücudu serbest radikallere karşı korur, bağışıklık sistemini güçlendirir ve genel sağlığı destekler. Özellikle magnezyum, demir, kalsiyum ve fosfor gibi mineraller, kemik sağlığı, enerji üretimi ve kas fonksiyonları için hayati öneme sahiptir.

Ayrıca chia tohumları, kan şekerini dengeleyebilecek lifler içerir, bu da şeker hastalığı riskini azaltır ve enerji seviyelerini dengeler.

Gluten içermemesi nedeniyle chia tohumu, gluten hassasiyeti olan kişiler için de uygun bir seçenektir.

CHİA TOHUMLU SU NASIL HAZIRLANIR?

Chia tohumu ile zayıflamak isteyenler dikkat - Sağlık Haberleri

Kolayca hazırlanabilen bir içecek olan chia tohumlu su, günlük beslenme rutininin bir parçası haline getirilebilir. 1 su bardağı suyun içine 2 yemek kaşığı chia tohumu ilave edilerek yapılan bu içecek, sağlık için harika bir destek sağlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN