Usta oyuncu Erkan Can ticarete adımını attı! 'İşinin başında duracaksın' diyerek kendi iş yerini açtı! Herkes merak etti: Bakın ne iş yapacak...
Türk sinema ve tiyatrosunun sevilen ismi Erkan Can, sanat dünyasındaki başarılı kariyerinin ardından şimdi de ticarete atıldı. Usta oyuncu, yeğeni Orhan Ekşi ile birlikte sahibi olduğu Acıbadem'deki "Cajun Corner" adlı mekanın açılışını geçtiğimiz günlerde birbirinden ünlü dostlarıyla birlikte yaptı. Açılışa katılanlar arasında yakın arkadaşları Güven Kıraç ve Settar Tanrıöven'in yanı sıra teknik direktör Bülent Uygun ve markanın yönetim kurulu başkanı Ahmet Turgut gibi isimler de vardı.
"İLK DEFA TİCARETE ATILDIM, YEĞENİM İŞİN BAŞINDA OLACAK"
Hayatında ilk defa ticarete atıldığını belirten Erkan Can, bu yeni serüvendeki heyecanını ve planlarını paylaştı: "Hiçbir deneyimim yok. Yeğenim Orhan Ekşi işin başında olacak. Güven Kıraç’la çok yer gezdik, mekan aradık. Gastronomiyle aram çok iyidir. Damak tadım fena değildir. Buradan Adana’ya, Kars’a paça çorbası içmeye giderim" diyerek lezzet tutkusunun altını çizdi.
Müşterilerin kendisini mekanda görebileceğini de müjdeleyen Can, "Gelen müşteriler beni görebilecek. Öğleden sonraları turnem yoksa buradayım. Beni görünce şaşırıyorlar" dedi. Başarının sırrını ise Ege'den bir deyişle özetledi: "Egeli der ki, ‘İşin varsa başında, teknen varsa kıçında duracaksan’ demem o ki, işinin başında durmayınca olmuyor.”
"UZUN DİZİLER YORUYOR, TİYATRO RUHUMUZU BESLİYOR"
Televizyon ekranlarında şu sıralar yer almadığını, daha çok tiyatroya odaklandığını belirten usta oyuncu, "Alevli Günler oyunumuz var. Turneye çıkacağız. Butik işler ve iyi bir senaryo gelirse oynarım. Uzun soluklu dizilerde yaşımdan dolayı yoruluyorum. Sinema filmi olursa rol alabilirim" dedi. Tiyatronun maddi kazancından ziyade manevi tatminine vurgu yapan Can, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tiyatroda çok para kazandığımız söylenemez. Ama ruhumuzu besliyor ve tatmin ediyor. Aldığımız küçük yevmiye de çok bereketli, bitmiyor. Kendimizi yeniliyoruz. Enerjimiz yerinde kalıyor, diri duruyoruz. Tiyatro hep var olacak.”
GÜVEN KIRAÇ'TAN TAM DESTEK VE 'BAKIŞ AÇISI' YORUMU
Açılışta Erkan Can'ı yalnız bırakmayan yakın dostu Güven Kıraç ise her zamanki gibi esprili ve farklı tarzıyla dikkat çekti. Farklı gözlükleriyle ilgili soruya Kıraç, “Değişik bakış açıları. Bazen yuvarlak bazen kareli, bazen köşeli bakıyoruz. Değişik bakış açılarına ihtiyacımız var,” yanıtını verdi. Erkan Can'ın her projesinde en büyük destekçisi olduğunu belirten Kıraç, arkadaşının "işin başında durma" felsefesine kendi deneyimiyle katıldı: "Ben de daha önce sürücü kursu açtım. ‘Herkes 18 yaşına basacak ve ehliyet alacak’ diye düşündüm. Ama işin başında durmayınca, olmadı, bitti.”
Erkan Can'ın yeğeniyle birlikte adım attığı bu yeni lezzet durağı, usta oyuncunun samimiyeti ve dostlarının desteğiyle şimdiden merak uyandırdı.