Ütülerin tabanındaki kireçlerden kurtulmak artık çok basit! İşte tamircilerin sır gibi sakladığı o basit yöntem

Ütülerin tabanındaki kireçlerden kurtulmak artık çok basit! İşte tamircilerin sır gibi sakladığı o basit yöntem

Dışarı çıkmadan önce kıyafetlerimizi güzelce ütüleyip güzel görünmesi için çabalarız. Ancak bazen istenmeyen sonuçlarla karşı kaşıya kalabiliriz. Sürekli kullandığımız ütülerin altı kolayca kötü bir hal alabilir. Bu durumda yeni ütü almak çok masraflı olacağı için kendi çabalarımızla ütünün altında oluşan kireç ve yanık izlerini temizlemeye çalışırız. Bizde sizler için ütünüzün altını ilk günkü gibi yapacak tarifle geldik. İşte tamircilerin sır gibi sakladığı o basit yöntem...

Evde ütü yapmak oldukça zordur. Sürekli olarak kıyafetleri ütülemek bazen can sıkabilir. Hele bir de ütünüzün altı yanmış veya kireç bağlamışsa ütü yapmak adeta zulümdür. Yeni bir ütü almak şuan için oldukça masraflı olacağı için genelde ütünün altını kendi çabalarımızla temizlemeye çalışırız. Ancak ne kadar temizlesek de eski haline geri dönüyorsa bu çözüm hayatınızı kolaylaştıracak. Ütülerin tabanındaki kireçlerden kurtulmak artık çok basit! Bu yöntemle ütünüzün altı pırıl pırıl olacak. Peki ütülerin altı nasıl temizlenir? Ütülerde kireç veya yanık lekeleri nasıl geçer? İşte hayatınızı kolaylaştıracak o basit yöntem...

Sık sık ütü yapıyorsanız, ütünüzün altı bir zaman sonra yıpranmaya başlar. Zamanla yıpranan ütünüzün altın yanma izleri ve kireçlenme meydana gelir. Bu durumdan kurtulmanın birçok yolu vardır. Ancak her yöntem garanti etki vermez, verse de bir zaman sonra aynı sorun bir daha kendini gösterir. Peki ütülerin altında oluşan yanma izleri ve kireçlenme nasıl geçer? Sizler için hayatınızı kolaylaştıracak en basit yöntemleri araştırdık.

YANAN ÜTÜ ALTLARI NASIL TEMİZLENİR?

Pratik yöntemlerle hayatınızı kolaylaştırmaya devam ediyoruz. Bu bilgiyi öğrendikten sonra ütünüzün altı pırıl pırıl olacak. Ne kireç izi kalacak ne de yanma izi.

TAMİRCİLERİN SAKALDIĞI O MÜTHİŞ YÖNTEM

Tamircilerin sır gibi sakladığı o basit yöntemi hazırsanız açıklıyoruz. İlk olarak bir su kabı alın. Ardından içine 1 yemek kaşığı limon tuzu ve 1 fincan sıcak su ekleyin. Malzemeleri ekledikten sonra yavaşça karıştırın. Karışan ve eriyen limon tuzu olan suyu, ütünün su haznesine ekleyin. Ekledikten sonra ütünüzü çalıştırın ve buhar tuşuna basın. Buharlar birlikte ütünüzün altına yapışan kireç ve yanma lekeleri kendiliğinden geçecek.

ngggg.jpg

DİŞ MACUNU İLE ÜTÜ TEMİZLEME

  • 1 yemek kaşığı soda;
  • 2 yemek kaşığı diş macunu;
  • 1 adet diş fırçası;

Bir kabın içerisine öncelikle belirtilen ölçülerde soda ve diş macunu konulmalı ve karıştırılarak macun kıvamına getirmeniz gerekiyor. Daha önceden kullanmış olduğunuz fakat fırçaları hala sert olan bir diş fırçası ıslatılmasının ardından hazırlamış olduğunuz macuna batırılarak daha önceden yanık lekelerini kazımış olduğunuz tabana sürülmeli ve fırçalamaya başlamalısınız.

mffddf.jpg

Macunun her bitiminde tekrardan batırmalı ve fırçalamanız gerekiyor. Lekenin tamamen çıkması biraz zaman alacaktır. En etkili yöntemler arasında olmaktadır. Fakat biraz uzun sürecek olduğundan ve ayrıca ütü tabanlarına da bazen zarar verecek bir yöntem olduğu için kullanıcılarımızın özellikle de taban kısmı teflon olan yanık lekelerini çıkarmak için kullanmamaları gerekmektedir. Eskimiş yanık lekelerinin çıkmasında, başka yöntemlerle taban kısmından lekeyi çıkaramamanız durumunda bu yöntem oldukça başarılı sonuçların olmasını sağlayacaktır. En sonunda hazırlamış olduğunuz macun kalıntılarını nemlendirmiş olduğunuz bezle silinmelidir. Macun lekesinin kalmamasına ve kurumamasına da dikkat edin. Kuru bir bezle kurutmanız ise en son işlem olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN