Uygun fiyatlı telefon dönemi bitti! Yeni fiyatlara inanamayacaksınız: Maaşın tümüyle alınacak telefon yok!

Uygun fiyatlı telefon dönemi bitti! Yeni fiyatlara inanamayacaksınız: Maaşın tümüyle alınacak telefon yok!

Cep telefonu fiyatlarıyla ilgili zam kesinleşti. İşte cep telefonlarına gelen zam ve yeni fiyatları....

CEP TELEFONLARI FİYATLARI UÇTU! ALMAK İSTEYENLER…

Cep telefonları fiyatlarının yüzde 20 zamlanacağı haberi bir çok kişiyi endişelendiriyor. Günlerdir milyonlarca kişi cep telefonlarına yapılması beklenen zammı konuşuyor. O zam bugün resmen başladı. İşte zam sonrası fiyatlar…

cep telefonu

Cep telefon fiyatlarının yakın zaan da artacağı haberi gündeme bomba gibi düşmüştü. Resmi Gazete’de yayınlanan düzenlemeylede bugün itibari ile başlamış oldu. Bugünden itibaren akıllı telefonlarda adet başına birim gümrük kıymeti 200 dolardan 350 dolara çıkarıldı. Peki bu ne anlama geliyor. Hemen açıklayalım. Yani zam gelmeden öce 7 bin 500 liraya satılan bir telefon bugünden itibaren tam tamına 10 bin liradan alıcı bulacak.

cep telefonu

TELEFON ALACAKLAR YANDI!

Telefon almak için acele etmeyenlar yandı. Bu fiyatlarla bir telefon almak resmen imkansız hale geldi. Zaten ekonomik krizden dolayı pahalı olan cep telefonlarına bir de yüzde 20 zam yapıldı. Ticaret Bakanlığı tarafından getirilen gözetim uygulamasında akıllı telefonlar için de yeni bir düzenleme var. Buna göre cep telefonlarının yapıldı ve gümrük fiyatlarına bugünden itibaren zam geldi.

Resmi Gazete’de yayımlanan habere göre cep telefonlarından adet başına alınan gümrük bedeli 200 dolardan 350 dolara yükseltildi.

Yeni düzenlemenin yürürlüğe girmesi ile birlikte 3 bin 800 TL olan bir cep telefonu, bugünden itibaren en az 2 bin 500 TL zamlanmış oluyor. Yani daha açık ifade etmek gerekirse 7 bin 500 lira olan bir telefon bugün tam 10 bin liraya mal oluyor. Üstelik alınan cep telefonlarından yüzde 50 ÖTV ve yüzde 18 de KDV alınıyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN