Uykusuzluk yaşayanlar dikkat: Bu besinler mışıl mışıl uyutuyor! O meyve resmen ayakta uyutuyor

Uykusuzluk yaşayanlar dikkat: Bu besinler mışıl mışıl uyutuyor! O meyve resmen ayakta uyutuyor

Gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine her yaş ve cinsiyetten birçok kişinin problemi olan uykusuzluğa çözüm arayışında en sık tercih edilen yöntemlerden biri, uyku yapan yiyecek ve içecekler. Uyku eğitimi veren yardım kuruluşu, uzmanların uyarılarını derleyerek tüketilmesi ve kaçınılması gereken gıdaları listeledi. Peki, en çok uyku getiren şey nedir? Uykuyu ne getirir gece? İşte, en çabuk uyku getiren besinler...

İngiltere'de uyku eğitimi veren 'The Sleep Charity' adlı yardım kuruluşu, daha rahat bir uyku için uzman önerilerini derledi. Verimli bir uyku için tüketilmesi ve kaçınılması gereken gıdalar listelendi.

Uzmanlar, yatmadan önce muz yemek, yüksek magnezyum ve potasyum içeriği nedeniyle uykuya dalma sürecine yardımcı olabileceğini belirtti. Muzun içerdiği amino asit triptofan ile uyku ve ruh durumu arasında bir ilişki kurduğunu ifade eden uzmanlar, muzun uyku-uyanıklık döngüsünü kontrol eden melatoninin üretimini teşvik ettiğini de aktardı.

UYKUYU EN HIZLI NE GETİRİR?

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, uzmanların önerdiği diğer gıdalar arasında, yüksek omega-3 içeren balık ve magnezyum ile triptofan içeren badem bulundu. Uyku kalitesini artırabilecek meyveler arasında üzüm, kiraz ve çilek de yer aldı.

Ancak 'The Sleep Charity', yatmadan hemen önce aşırı yemekten kaçınılması gerektiğini vurguluyor ve özellikle baharatlı yiyeceklerin 'uyku felaketinin reçetesi' olabileceğine dikkat çekti.

UYKU GETİREN YİYECEKLER NELER?

Ekmek, makarna ve pirinç gibi yüksek karbonhidratlı yiyeceklerin de uyku öncesi tüketilmemesi gerektiğini belirten 'The Sleep Charity', aşırı miktarda çikolata tüketiminin aşırı kafein alımına neden olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN