Uyurken yastığın altına sarımsak koyup uyuyun, mucizeye tanık olun! Çok şaşıracaksınız, o rahatsızlığı şıp diye kesecek

Uyurken yastığın altına sarımsak koyup uyuyun, mucizeye tanık olun! Çok şaşıracaksınız, o rahatsızlığı şıp diye kesecek

Hem lezzetli, hem insan sağlığı pek çok faydası bulunan sarımsağın bilinmeyen bir özelliği daha ortaya çıktı. Yastığın altına koyulan sarımsak meğer hemen herkesin muzdarip olduğu rahatsızlığı gideriyormuş. İşte detaylar...

Sarımsak, birçok yemek türünde kullanılmasının yanı sıra doğru şekilde kullanıldığında çeşitli faydalar sağlar. Sarımsağı yastığın altına koyup uyuyunca tertemiz bir uyku çekebilirsiniz.

YASTIK ALTINA SARIMSAK KOYMAK NE İŞE YARAR?

Yurt'ta yer alan habere göre, sarımsağın içindeki antibiyotik etkisine sahip 'allisin', tıkalı burnu açmada yardımcı olur. Anti-bakteriyel özelliklere de sahip olan sarımsak, bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek hastalıklara karşı kalkan oluşturur.

Öte yandan böcekler, sarımsak kokusunu sevmez ve yatağınıza yanaşamaz. Yastık altına koyulan sarımsak aynı zamanda daha iyi bir uyku uyumanızı sağlar. B1 vitamini ve melatonin açısından zengin olan sarımsak, daha iyi bir uyku için etkili bir besin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN