Türk Girişimci Para Sayma Makinesine Döndü Yurt Dışından getirdi Bu Bitki Yok Satıyor

Türk Girişimci Para Sayma Makinesine Döndü Yurt Dışından getirdi Bu Bitki Yok Satıyor

Bursalı genç girişimci yurt dışından getirdiği bitki sayesinde zengin oldu. Adeta para sayma makinesine dönen çiçekçinin getirdiği ve fiyatı 25 lira ile 300 lira arasında değişen çiçek yok satıyor. Çok kısa zamanda genç adamı zengin eden bitki kısa sürede zengin olmak isteyenlerin yeni gözdesi oldu.

Ekonomik göstergelerin kriz dediği bir ortamda genç girişimci Murat Karakoç, yurt dışında tesadüfen gördüğü Dionaea muscipula familyasından bir bitkiyi Türkiy'ye getirdi. Karakoç'un ülkeye getirip Bursa'daki çiçekçi dükkanında satmaya başladığı et yiyen bitki uygun fiyatı ile Türk müşterilerin gözdesi oldu.

SİNEKLER VE ÖRÜMÇEKGİLLER İLE BESLENİYOR ET OBUR

Murat Karakoç'un Hollanda'da gördüğü bitki sineklerle ve küçük böcekler ile besleniyor. İthal bitki salgıladığı yapışkan sıvı sayesinde kendisine küçük böcekleri ve sinekleri çekiyor. Kapan şeklindeki yapraklarına hapsettiği böcekleri kısa sürede besine dönüştüren bitkinin fiyatı ise 25 lira ile 300 lira arasında değişiyor.

sinek-yiyen-bocek.jpg

SULAK ORTAMLARDA YETİŞEN SİNEK KAPAN KISA SÜREDE ÇOĞALTILIYOR

Bataklık ortamlarının bitkisi olan sinek kapan ve böcek kapan bitkisi Hollanda 'dan ithal getiriliyor. Sulak ortamları seven bitki fazla nazlı olmaması ile de müşterilerin gözdesi. Bulunduğu yeri sevdiğinde ve suyu eksik olmadığında çok kısa zamanda çoğalan bitki evlerin salonlarında besleniyor. Evde bulunan sinekleri yediği için sineklere ve böceklere karşı doğal bir yok edici işlevi görüyor.

sinek-ve-bocek-yuyen-etobur-bitki.jpg

BÖCEK KAPAN BİTKİ İLGİNÇ GÖRÜNTÜSÜ İLE SALONLARIN BAŞKÖŞESİNDE

Uzun süredir çiçek yetiştiriciliği de yaptığını söyleyen Murat Karakoç böcekkapan bitkisinin ilginç yaprakları sayesinde evlerin başköşelerine kurulduğunu açıkladı. Yapraklarının içine giren tüm böcekleri kısa sürede tükettiğini açıklayan Karakoç bitkinin hem görselliği hem de işlevi ile çok faydalı olduğunu belirterek böcek yiyen bitkinin artan talepler nedeniyle kısa sürede satıcısını zengin ettiğini ifade etti. Murat Karakoç elde ettikleri gelir nedeniyle ailecek bu işe girdiklerini söyledi. Çevresindekilere de bu işi tavsiye ettiğini belirten Murat Karakoç zahmetsiz para kazanmak istiyorsanız bu bitkiyi yetiştirin diyor. Bataklık bitkisi olan sinek kapan ve böcek kapan bitkisinin bakımı da masrafsız.

Yaprakları 60 derecelik açı ile açık kalan bitkinin yapraklarındaki kapan avını yakaladığı zaman kapanıyor. Kısa sürede avını hazmeden bitkinin yaprakları yeniden açılarak yeni avını bekliyor. Mevsime ve yakaladığı böceğin cüssesine bağlı olarak sindirim işlevi 3 ile 5 gün arasında değişiklik gösteriyor. Haziran ve Temmuz aylarında çiçek açan etobur bitki çiçekleri ile de göz dolduruyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN