WhatsApp'ta interneti kapatmadan veya karşı tarafı engellemeden bu kurnazlık sayesinde mesaj almayın

WhatsApp'ta interneti kapatmadan veya karşı tarafı engellemeden bu kurnazlık sayesinde mesaj almayın

Cep telefonumuz vazgeçilmez bir yol arkadaşıdır ve ne yaparsanız yapın her an yanımızdadır. Bu büyük bir avantaj çünkü her zaman başkalarıyla iletişim halinde olmamızı sağlıyor. Diğer yandan, olumsuz yönleride ortaya çıkıyor, çünkü bazı durumlarda istemediğimiz bildirimlerle karşı karşıya kalabiliyoruz. Yine de, bu durumlarda, bazı insanlardan gerçekten haber almak istemeyebiliriz veya sadece meşgul olabiliriz...

Telefonu bir yerde bırakmak bizim için genellikle zordur ve belki bu arada başka işler için ihtiyacımız olursa bu durum çok daha imkansız hale gelir.

Durum böyle olmasaydı, sadece uçak modunu açmanız veya internet bağlantısını kesmeniz yeterli olurdu. Ayarlara giderek veya telefonun ana sayfasının üst kısmındaki kayan menüyü açarak Wi-Fi ve mobil verileri devre dışı bırakabiliriz. Ancak çoğu zaman bağlantıya o kadar ihtiyaç duyarız ki, arama sırasında da interneti kullanmaya çalışırız.

Bu nedenle, internet açıkken nasıl mesaj gönderilmeyeceğini anlamamız gerekecek, bu hem mümkün hem de kolay bir eylem.

1-011.jpg

İNTERNETİ KAPATMADAN WHATSAPP'TA NASIL MESAJ ALINMAZ?

İlk ipucu oldukça sert bir seçenek, hesabımızı tamamen iptal etmek olabilir. WhatsApp ayarlarında hesabı seçip ardından sileceğiz. Ancak bu, tüm verilerin kaybolmasını içerir ve uygulamayı tekrar kullanmak için numaramızla ilişkili hesabı yeniden oluşturmamız gerekecek. Bunun yerine, uygulamayı kaldırmak tercih edilir.

UYGULAMAYI KALDIRMA SEÇENEĞİ

Ekrandaki simgeye tıklayın ve uygulamayı kaldır'ı seçin. Gerektiğinde App Store'a giderek iPhone'a ve Google Play Store'dan Android'e tekrar yükleyeceğiz. Kendinizi silmek zorunda kalmadan WhatsApp'tan kaybolmanın kolay bir yolu.

Ancak bu kadar uzun işlemlerle karşılaşmadan sadece geçici olarak WhatsApp'ı devre dışı bırakmak istiyorsak bazı püf noktalarına odaklanabiliriz.

Birincisi interneti kapatmak ama sadece WhatsApp için. Cep telefonu ayarlarına tıklıyoruz ve uygulamaları buluyoruz, WhatsApp'ı seçiyoruz. Bu aşamada hem mobil ağdan hem de yerel ağdan, yani Wi-Fi'den WhatsApp'ın internetini kapatıyoruz. Böylece internet, WhatsApp dışında her şey için çalışmaya devam edecek. Ayrıca , daha fazla gigabayt tüketen uygulamaların verilerini azaltmanın da kullanışlı bir yolu.

2-011.jpg

'RAHATSIZ ETMEYİN' ÖZELLİĞİ

Ancak bizi aynı sonuca, yani herhangi bir mesaj almamaya götürecek başka bir yolu da deneyebiliriz.

Hem IOS hem de Android akıllı telefonlarda, genellikle hafife alınan veya fark edilmeyen gerçekten kullanışlı bir seçenek var. Bu, iPhone'da "Rahatsız Etmeyin" olarak da bilinen sesize alma seçeneğidir. Bunu uygulayarak, izin verilenler dışında bizden arama, bildirim ve mesaj almayacağız.

iPhone'da, ayarlardan veya bir çerçeve simgesiyle gösterildiği kontrol merkezinden çalıştırılabilir. Bu bloğu ne zamandan ne zamana kadar devreye sokacağımıza ve hangi istisnalara izin vereceğimize karar verebiliriz.

Örneğin, yalnızca bazı uygulamalardan, e-postalardan, aramalardan ve yalnızca bazı kişilerden bildirim almaya karar verebiliriz. Android'de ayarlardan ve üst menüden rahatsız etmeyin özelliğini etkinleştirebilirsiniz, aynı özelliklere sahip olacaktır.

BİR KİŞİYİ ENGELLEMEDEN GEÇİCİ OLARAK DEVRE DIŞI BIRAKIN

Rahatsız etmeyin, tüm kişilerden değil, yalnızca bazı kişilerden mesaj almak için de yararlı olacaktır, böylece bir kişiyi engellemek zorunda kalmaktan kurtulursunuz.

İnterneti kapatmadan WhatsApp'ta mesaj almamak için başka alternatiflerimiz de var. WhatsApp'ı açıp ayarlara, buradan bildirimlere geçelim. Mesaj ve grup bildirimlerini göstermek için onay işaretini kaldırıyoruz. Seslere gidelim ve hiçbirini seçelim.

Bildirim uyarısının stilinde, ses ve titreşim kontrolünü kaldırırız ve stil olarak hiçbirini seçmeyiz. Bu şekilde mesajlar gelmeye devam edecek ama biz onları algılamayacağız bile.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN