Yağ bağlamış fırını bile yeni gibi yapıyor! Ovalamaktan kolları yorulanlar bu formülle bayram edecek

Yağ bağlamış fırını bile yeni gibi yapıyor! Ovalamaktan kolları yorulanlar bu formülle bayram edecek

Ev hanımlarının mutfaktaki korkulu rüyası, yağlı yemekler yaptıktan sonra yapılması gereken temizlikler oluyor. Özellikle fırında yapılan yağlı yemeklerin ardından fırın rafları hızlı bir şekilde yağ ile kaplanıyor. Peki, fırın temizliği nasıl yapılmalı? Fırında kalan inatçı yağ lekeleri en kolay nasıl temizlenir? İşte, ev hanımlarının işini kolaylaştıracak pratik temizlik yöntemi...

Mutfakta yemek yaparken geçirilen zaman eğlenceli olsa da yemek sonrası kalan inatçı lekeleri çıkarmak oldukça can sıkıcı. Özellikle mutfakta çok sık kullanılan fırının temizliği hem sağlık açısından hem de fırın ömrünün uzaması bakımından oldukça önemli. Temizlik uzmanı Bayan Hinch fırınları ilk günkü haline getirecek o temizlik hilesini ev hanımlarıyla paylaştı.

"EN ETKİLİ SONUÇ"


Ne yaparsa yapsın fırınındaki yağ ve kiri geçiremeyenler için temizlik uzmanı lakabıyla tanınan Bayan Hinch mucizevi bir sır paylaştı. Bayan Hinch, fırın temizliğinde başarılı olamayan ev hanımlarına bulaşık makinesi tableti kullanmayı önerdi.

Hinch yaptığı açıklamada, "Senelerce fırın temizlemek için güçlü kimyasal temizleyicilere başvurduktan sonra bulaşık tableti kullanmam önerildi ve bu yöntem benim hayatımı değiştirdi." dedi.

yeni-proje-66.jpg

FIRIN TEMİZLİĞİNDE MUCİZEVİ ÇÖZÜM: BULAŞIK TABLETİ

Fırınınızda oluşan ve artık kalıplaşmış duruma gelen yağ lekelerini çıkarmak için başvurmadığınız yöntem kalmamış ve yine de başarılı olamamışsanız bir de bulaşık tableti yöntemini deneyin. Tek yapmanız gereken bir adet bulaşık makinesi tabletini ıslatmak ve fırınınızda yağ lekeleri olan yerleri onunla ovalamak. Ancak, tableti nemli tutmanız önemli olduğu için devamlı suya bandırmayı unutmayın. Fırınınızın her yerini ovaladıktan sonra ıslak bezle silerek üzerinden geçin ve mucizevi sonucu görün.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN