Yağlanan ocak demirleri bu formülle ışıldıyor! Katran gibi yağlar bile akıp gidecek, işte o pratik yöntem

Yağlanan ocak demirleri bu formülle ışıldıyor! Katran gibi yağlar bile akıp gidecek, işte o pratik yöntem

Ocağınızdaki yağ lekeleriyle başa çıkmak için birkaç etkili yöntem bulunmaktadır. Hangi yöntemi seçerseniz seçin, ocak demirlerinizi düzenli olarak temizlemek, onları uzun ömürlü tutmanın anahtarıdır. Yağlanan ocak demirleri bu formülle ışıldıyor!

Temizliğin en zor aşamalarından biri hiç şüphesiz ocaklar. Yiyeceklerimizi pişirmek için kullandığımız evimizin demirbaşı ocakların temizliği ise uzun zamanlarımızı alıyor. Yağlanan ocak demirlerini temizlemenin bazı etkili yöntemleri vardır. Bu yöntemler, ocak demirlerinizi parlak ve temiz tutmanıza yardımcı olabilir. İşte bu konuda size yardımcı olabilecek bazı temizleme yöntemleri:

SICAK SU VE BULAŞIK DETERJANI

Ocak demirlerinizi temizlemenin en basit yolu, sıcak su ve bulaşık deterjanı kullanmaktır. Sıcak suya bulaşık deterjanı ekleyin ve ocak demirlerinizi bu karışımla iyice temizleyin. Ardından bir sünger veya fırça ile ovun. Bu yöntem, yağ ve kirin kolayca çıkmasına yardımcı olacaktır. Temizledikten sonra iyice durulayın ve kurulayın.

SİRKE VE KARBONAT KARIŞIMI

Birçok kişi sirke ve karbonatın yağ lekelerini temizlemek için harika bir kombinasyon olduğunu bilir. Bir kaseye eşit miktarda beyaz sirke ve karbonat ekleyin ve karışımı bir macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Bu karışımı ocak demirlerinize sürün ve bir süre bekletin. Ardından bir sünger veya fırça ile ovun ve lekelerin kaybolduğunu göreceksiniz.

ocak-temizligi-ofix-blog.jpg

LİMON SUYU

Limon suyu, yağ lekelerini çıkarmak için etkili bir doğal temizleyici olarak bilinir. Bir limonun suyunu sıkın ve ocak demirlerinize sürün. Limon suyunun yağ lekelerini çözmeye yardımcı olduğunu göreceksiniz. Daha sonra bir sünger veya bezle ovun ve temizleyin.

TUZ VE KARBONAT

Yağlı lekeleri çıkarmak için tuz ve karbonat kullanabilirsiniz. Bir miktar tuz ve karbonatı karıştırın ve su ekleyerek macun kıvamına getirin. Bu karışımı ocak demirlerinize uygulayın, ovalayın ve ardından iyice durulayın.

Temizlik işlemi tamamlandığında ocak demirleriniz tekrar parlak ve temiz görünecek, yemekleriniz de daha iyi tadacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN